Mercedeksen F1-pomo tunnustaa: Tuoreessa McLaren-sopimuksessa yksi riski

Palaako Ferrari takaisin voittokantaan? Niki Juusela:"F1-pakka herkullisesti sekaisin" 15:40
Formula ykkösten Japanin GP-viikonloppua ennakoitiin MTV Uutiset Livessä.

Mercedeksen F1-tallipomo Toto Wolff tiedostaa, että McLarenista saattaa tulla vaarallinen vastustaja kaudella 2021 alkavan moottoriyhteistyön myötä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

McLarenin nykyinen Renault-diili päättyy reilun vuoden päästä, minkä jälkeen se palaa Mercedeksen asiakkaaksi. Kaudelle 2021 tulee myös merkittäviä sääntömuutoksia, joten pelikenttä voi sekoittua. 

– Olemme sitä mieltä, että se on meidän etumme, kun sarjassa on enemmän moottoreitamme. Esimerkiksi siitä saatu raha auttaa moottoripuolella. Tässä on kaikkiaan paljon hyötyjä, Wolff kommentoi. 

Wolffin mukaan on kuitenkin olemassa yksi riski. 

– Jos McLaren tekee hyvää työtä ja paiskii hommia, he saattavat saavuttaa meidät vähän kuin sanoakseen, että "teillä on sama moottori kuin meillä, te ette tee tarpeeksi hyvää työtä". 

– Hybridimoottorien aikakautta on kuitenkin kestänyt jo seitsemän vuoden ajan, joten olemme valmiit ottamaan tuon askeleen, Wolff summaa. 

Mercedes on voittanut kaudella 2014 alkaneen hybridiajan jokaisen MM-tittelin, ja on tällä hetkellä matkalla kuudenteen peräkkäiseen tuplamestaruuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat