F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarilta yllätyskäänne: F1:n valtatiimi ei vastustakaan kiisteltyä sääntöä – jalon teon takana myös oman edun tavoittelu

7:27
Ossi Oikarinen ja Niki Juusela tiivistivät Bahrainin GP:n perjantaiharjoitusten annin MTV Uutiset Livessä.

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan talli on suostumassa F1-sarjan moottorikehityksen jäädyttämiseen kolmeksi vuodeksi kaudesta 2022 lähtien. Tässä Ferrarilla on kuitenkin ehtoja ratkaisun toteuttamiseksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: 2. harjoitukset klo 16.55.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari on tähän asti ollut poikkiteloin Red Bullin ajamaan sääntöjäädytyksen. Sen omat moottorit ovat olleet tällä kaudella heikkoja, joten italialaistiimin intresseissä on ollut jatkaa koneiden kehittämistä myös ensi vuoden jälkeen.

Ferrarin kanssa samoilla linjoilla on ollut vahvaa kehitystä tehnyt Renault. Sen sijaan Red Bull on jäämässä ilman moottoritoimittajaa Hondan vetäytyessä lajista, joten talli haluaisi saada peliaikaa uuden valmistajan löytämiseen.

Nyt Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei yllättäen pidäkään Red Bullin ehdotukseen suostumista täysin pois suljettuna, vaikka yhtiön toimitusjohtaja Louis C. Camilleri piti sitä F1:n hengen vastaisena.

– Ymmärrämme, että heidän tarkoituksenaan on jatkaa Hondan moottoreilla tulevaisuudessa. Meillä on ollut asiasta tapaamisia viime päivinä F1:n ja FIA:n kanssa. Me Ferrarilla ymmärrämme tilanteen, Binotto kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Ferrarilla on kuitenkin tässä oma lehmä ojassa. Yhtiö on saanut kokouksissa läpi toivettaan seuraavan sukupolven moottorien käyttöönotosta viiden vuoden kuluttua.

– Tuemme ehdotusta jäädyttää moottorikehitys vuodeksi, koska se tarkoittaisi samalla, että vuonna 2025 saisimme uudet moottorisäännöt, Binotto kertoo.

Binotto haluaa kuitenkin, ettei kukaan joudu jäädytystilanteeseen muita isommalta takamatkalta. Hän uskoo päätöksen vuoden 2025 moottoriuudistuksesta syntyvät ensi kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja