Päihtynyt autovaras peruutti pakoautolla poliisiauton keulaan Vantaalla – 20-vuotiasta epäillään useasta rikoksesta

Vuonna 1999 syntyneen miehen karkumatka poliisilta päättyi ikävästi Vantaalla, kun päihtynyt mies peruutti poliisiauton keulaan. Nuorta mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotteessaan.

Itä-Uudenmaan poliisi oli suorittamassa normaalia valvontaa Laurintiellä Vantaalla, kun poliisiauton edessä ajanut auto teki yllättäen u-käännöksen. Partio oli aikeissa pysäyttää ajoneuvon tarkastusta varten, mutta autonkuljettaja ei välittänyt poliisin pysäytysvaloista.

Pakomatkalle lähtenyt auto siirtyi Rekolantielle, jossa takaa-ajoon lähtenyt poliisipartio menetti hetkellisesti näköyhteyden ajoneuvoon.

Pakeneva auto ajoi ajoittain noin sadan kilometrin tuntinopeutta myös taajama-alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 30 km/h. Muu liikenne oli tapahtumahetkellä vähäistä.

Huumepikatesti näytti positiivista

Kun poliisi löysi ajoneuvon, takaa-ajo jatkui jonkin aikaa päätyen Rekolaan pikkutielle, joka päättyi umpikujaan.

Kuljettaja lähti peruuttamaan ajoneuvoa, joka törmäsi poliisiauton keulaan. Kukaan ei loukkantunut törmäyksessä.

Autonkuljettaja oli parikymppinen mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Lisäksi kuljettaja kertoi poliisille varastaneensa pakoauton.

Autossa oli kuljettajan lisäksi myös yksi matkustaja. Sekä kuljettajaa että matkustajana ollut parikymppinen mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltyinä.  

Lue myös:

    Uusimmat