Päihtynyt 16-vuotias uhitteli poliiseja "koettamaan onneaan" – kääntöveitsellä varustautunut nuori vietiin lopulta maihin etälamauttimen avulla

7:05
Poliisi on ilmoittanut haluavansa lisää etälamauttimia. Virkavallan mukaan jo laitteella uhkaaminen usein riittää vastarinnan murtamiseen.

Viime vuoden syyskuussa poliisipartio vei maihin Helsingin Haagassa rappukäytävässä häiriköineen nuorukaisen, joka oli aseistautunut kääntöveitsellä.

Keskiyöllä saatu tehtävä alkoi poliisin huomattua lasiseinäisen rapun läpi ilmoitetusta metelöinnistä epäillyn miehen. Mies kätkeytyi poliisin taskulampulta, ja mentyään sisään rappuun he näkivät miehen seisomassa rappusissa kädet taskuissaan.

Poliisin käskiessä miestä ottamaan kädet taskustaan hän oli vain katsonut heitä ja kehottanut itseään huomattavasti suurempikokoisia poliiseja "koettamaan onneaan".

Poliisi toimi, kun nuorukainen pisti käden taskuunsa

Poliisi sai lopulta miehen houkuteltua portaiden alimmille rappusille. Mies kuitenkin siirsi kätensä hupparin taskuista farkkujen etutaskuun. Silloin toinen poliiseista päätti toimia, sillä hän epäili miehen tavoittelevan jotain taskustaan.

Poliisi yritti saada miehen kädet haltuunsa, mutta vastustuksen voimakkuuden vuoksi poliisin piti kaataa heidät maahan. Samalla toinen miehen käsistä pääsi vapaaksi. Rimpuilun ja vastaan haraamisen vuoksi toinen partiossa oli käyttänyt tähän etälamautinta, saaden vastarinnan loppumaan.

Kun mies saatiin raudoissa ylös, huomattiin hänen allaan avattu kääntöveitsi. Teräase oli ilmeisesti pudonnut nuorukaiselta painin aikana.

Nuori mies sai sakkoja

Nuorukainen itse kertoi käyttäneensä tapahtuma-aikaa edeltävänä aikana huomattavan määrän alkoholia, sammuneensa joksikin aikaa metsään ja sen jälkeen ollut vainoharhaisena sitä mieltä, että miesporukka vainoaa häntä. Kertomansa mukaan hän oli päihtymyksen aiheuttaman sekavuuden vuoksi pitänyt virkapuvussa paikalle tulleita poliiseja näinä miehinä. Oikeus ei viimeksi mainitun osalta pitänyt kertomusta uskottavana.

Vuonna 2003 syntynyt nuori mies tuomittiin viime kuussa 50 päiväsakon rangaistukseen virkamiehen vastustamisesta nuorena henkilönä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja