Nainen tanssi ravintolassa rinnat paljaana – poliisi sai nyrkistä päähän

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan naisen kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen erikoisen tapahtumasarjan seurauksena.

Rikos tapahtui joulukuussa 2017 ravintola Tenkassa ja sen edustalla. Oikeus antoi päätöksen nyt joulukuussa 2018.

Poliisi sai illalla häiriökäyttäytymiseen liittyvän tehtävän Helsinginkadulla Kalliossa sijaitsevaan ravintola Tenkkaan. Ilmoituksen mukaan ovimies oli pulassa kahden naisen kanssa.

Kun poliisipartio saapui paikalle, 31-vuotias nainen huusi ja raivosi hakaten ravintolan ovea. Naisen mekko oli laskettuna napaan asti ja rinnat olivat paljaana. Salissa kuullun poliisimiehen mukaan nainen oli erittäin sekaisin.

Poliisille selvisi, että nainen oli tanssinut ravintolassa rinnat paljaana. Puhuttamisen jälkeen nainen suostui vetämään mekon ylleen. Nainen halusi halusi narikasta takkinsa. Narikkalappua ei kuitenkaan löytynyt.

Takkia ei löydy

Poliisi päästi naiset sisään, mutta takkeja ei löytynyt. Meuhkaaminen alkoi uudestaan. Nainen huusi ravintolan vahtimestarille. Poliisimies alkoi poistaa naista, mutta tämä kääriytyi kaikilla raajoillaan ravintolassa olevaan tolppaan.

- Tilanne oli melkoinen sirkus, poliisimies kertoi oikeudessa. Poliisi arveli, että se olisi voinut eskaloitua pahemmaksi, koska ihmisiä oli paljon.

Poliisi kertoi joutuneensa käyttämään kaikki voimansa saadakseen naisen irti tolpasta ja ulos. Poliisi sai iskuja päähänsä ja huuli aukesi. Naiselle laitettiin käsiraudat.

31-vuotiaan ystävä kertoi oikeudessa, että poliisi oli tarttunut ystäväänsä hiuksista kiinni ja raahannut perässä kuin mitäkin räsynukkea.

Poliisimies totesi, että oli hyvin mahdollista että hän oli tarttunut naista hiuksista saadakseen tämän irti tolpasta.

Poliisin mukaan raivoaminen jatkui poliisimaijan takaosassa potkien ja hakaten. Tällöin toinen partiossa ollut poliisi päästi naisen ulos ja tämä istui poliisimaijan takapuskurille.

Paikalle oli kertynyt paljon yleisöä, josta huudettiin, ettei naista voinut viedä poliisiautoon, koska tämä oli näyttänyt vain rinnat.

Tilanne rauhoittui hetkeksi.

Paikalle toinen partio

Ravintola Tenkkaan saapui toinen poliisipartio. Nainen päätettiin ottaa kiinni ja vielä poliisiasemalle, koska tämä oli lyönyt poliisia.

Häntä kehotettiin menemään maijaan sisään, mutta se ei naiselle sopinut. Tilanne alkoi uudestaan. Kaksi poliisimiestä ryhtyi laittamaan 31-vuotiaalle jalkarautoja.  

Naisen käytöksessä oli silminnähtävää raivoa, tukipartion poliisi kertoi oikeudessa lisäten, että "hänen kanssaan oli aikamoinen mylly päällä".

Tukipartion poliisi nosti käsi- ja jalkaraudoitettua naista keskivartalosta. Poliisi joutui menemään maijaan sisälle saadakseen naisen peremmälle.

Tässä tilanteessa nainen sai jotenkin poliisin aseesta kiinni ja potkaisi poliisimiestä päähän. Nainen ei päästänyt käskystä huolimatta aseesta irti, jolloin poliisi käytti sähkölamautinta.

Poliisiasemalla asiat oli saatu hoidettua ilman vääntöä, mutta kun 31-vuotiaalta otettiin käsiraudat pois, nainen heittäytyi selälleen ja paljasti rintansa.

"Olkaimet valahtivat"

31-vuotias kertoi oikeudessa, ettei hän tarkoituksella tanssinut yläosattomissa, vaan mekon olkaimet olivat vahingossa valahtaneet alas.

Tilanne eskaloitui, kun nainen ja hänen ystävänsä eivät saaneet takkejaan. Nainen uskoi saavansa poliiseilta apua, mutta poliisit olivatkin tarttuneet hänestä kiinni.

Nainen sanoi menneensä paniikkiin, jota humalatila oli varmaankin voimistanut.

Käräjäoikeus piti poliisien kertomuksia tapahtuneesta uskottavina.

Oikeus totesi, että naisella oli tilanteessa mahdollisuus toimia toisin. Poliisin voimakeinot olivat perusteltuja, eikä naisella ollut syytä panikoitua.

Oikeus tuomitsi 31-vuotiaan kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisessa kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Koska naisella ei ollut aiempia tuomiota, vankeus annettiin ehdollisena.

31-vuotiaan on maksettava poliiseille kivusta ja särystä 600 euroa ja 300 euroa. Muita maksuja naiselle kertyi mm. sairaanhoito- ja oikeuskuluista noin 2000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat