Keijo käänsi elämänsä suunnan – jätti päihteet, auttaa nyt kohtalotovereitaan: "Saatan välillä olla vähän nipottaja"

Viimeinen tippa – muutosta tehottomaan päihdehoitoon 16:15

Tamperelaisen Keijo Häkkisen, 57, elämän polku muuttui kymmenisen vuotta sitten. Päihteiden tilalle elämään tulivat kuntoutuminen, opiskelu ja työ. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa Huomenta Suomen keskustelun päihdehoidosta. 

– Jos mä olisin jättänyt sen polun käyttämättä, olisin päässyt helpolla, Häkkinen kuvailee matkaansa irti päihteistä. 

Matkan varrelle on miehen mukaan mahtunut käyntejä ”syvissä syövereissä”.

– Olen joutunut kohtaamaan itseni ja tutustumaan itseeni. Jouduin myöntämään omalla kohdallani määrättyjä asioita, kuten että minulla on päihdeongelma, Häkkinen kertaa historiaansa. 

Suunta kohti päihteetöntä elämää alkoi Häkkisen kohdalla kymmenisen vuotta sitten. Miehessä nähtiin potentiaalia puolen vuoden kuntoutusvaiheeseen, vaikka vielä silloin Häkkinen itse ei sitä vielä nähnyt.

Häkkinen on erityisen kiitollinen Tampereen Silta-valmennukselle. 

– Muutos mahdollistui Silta-valmennuksen myötämielisyyden ja joidenkin ihmisten pelisilmän kautta. Siellä tarkkailtiin mun kykyjä, Häkkinen pohtii hyväntuulisena. 

Kuntoutuksen kautta kiinni työelämään 

Nykyisin Häkkinen työskentelee lähihoitajana päihde- ja mielenterveyspuolella. Entisestä päihdekuntoutujasta on tullut myös Silta-valmennuksen kokemusasiantuntija.

Kysyttäessä, millainen kokemusasiantuntija mies on kuntoutujille, Häkkinen naurahtaa.

– Mietin, jos menisit kysymään kuntoutujilta, niin ehkä veemäinen. Ehkä myös reilu. Saatan välillä olla vähän nipottaja, mies virnistää.

Häkkinen kertoo vaativansa kuntoutujilta sellaisia asioita, jotka hän olisi myös itse valmis tekemään. Nipotus saattaa hänen mukaansa liittyä asuntojen siisteyteen tai itsehoitoryhmissä kuten AA:ssa käymiseen.  

Häkkinen ei ole koskenut kymmeneen vuoteen buranaa vahvempaan. Arkeen kuuluvat töiden ohella pyöräily ja vaarin arvokkaat tehtävät. 

– Saan tänä päivänä nauttia vaarina olosta. En pystynyt olemaan isä tyttärelleni, mutta nyt saan olla ylpeä vaari.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat