Pahenevatko kankkuset vanhetessa? 3 yllättävää krapulafaktaa

Lue kolme yllättävää faktaa krapulasta.

Voiko krapulalle olla immuuni?

Kyllä. Jotkut ihmiset eivät oirehdi alkoholinjuonnin aiheuttamasta nestehukasta yhtä vahvasti kuin toiset. Osa ihmisistä voi jopa selvitä ilman minkäänlaisia krapulaoireita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihminen olisi immuuni alkoholin aiheuttamille muille haitoille. Krapulaoireista kärsimätön voikin tehdä helpommin hallaa itselleen luullessaan, ettei alkoholi vaikuta haitallisesti. Krapula on hyvä muistutus siitä liiallisen alkoholinkäytön haitoista.

Pahenevatko krapulat vanhetessa?

Moni luulee krapulaoireiden pahenevan ikääntyessä, mutta totuus voikin olla itse asiassa päinvastainen. Yli 50 000 aikuisen tanskalaistutkimus nimittäin osoittaa vanhempien ihmisten kestävän liiallisen juomisen aiheuttamat haitat paremmin.

Tutkimuksen mukaan yli 21 prosenttia 18-29 -vuotiaista naisista kärsii krapulapahoinvoinnista, kun yli 60-vuotiailla naisilla oireita ilmenee vain 3 prosentilla. Nuorista miehistä sen sijaan 62 prosenttia kärsii krapulan aiheuttamasta voimattomuudesta, kun yli 60-vuotiaista väsymystä on vain 14 prosentilla. Tutkijoiden mukaan syynä voi olla vuosien varrella kehittynyt toleranssi, tai sitten vanhemmat ihmiset yksinkertaisesti tietävät jo konstit krapulan välttämiseen.

Tuleeko tummista alkoholeista pahempi krapula?

Asiantuntijoiden mukaan tietyt juomat voivat todella aiheuttaa pahemman krapulan kuin toiset. Krapulaoireet syntyvät yleensä kehon kuivumisesta sekä juotujen alkoholijuomien sisältämistä epäpuhtauksista ja säilöntäaineista. Tietyt alkoholijuomat sisältävät käymisvaiheessa syntyviä, makua ja väriä antavia kongeneereja. Näitä yhdisteitä on enemmän tummissa alkoholijuomissa ja niiden on arveltu aiheuttavan myös pahempia krapulaoireita.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja