Pahamaineisilta faneilta raju tempaus Mestarien liiga -paikan ratkaisevaan otteluun – tankki ilmestyi paikalle

Belgradin Punaisen tähden fanit tempaisivat ennen jalkapallon Mestarien liiga -paikan ratkaisevaa ottelua sveitsiläistä Young Boysia vastaan. Fanit järjestivät Punaisen tähden kotiareenan pihalle tankin, kertoo uutistoimisto Reuters.

MAINOS

Mestarien liiga -paikat ratkeavat

Viimeiset Mestarien liiga -paikat ratkeavat tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona 27.–28.8. Karsintaottelut C Morella klo 21.45 alkaen.

C Moren sivulle pääset tästä

Kyseinen T-55 on yksi tuhansista tankeista, jotka palvelivat Jugoslavian armeijaa vuosikymmenten ajan – mukaan lukien 1990-luvun sodat.

Täysin käytöstä poistettu tankki pysäköitiin maanantaina Punaisen tähden kotiareenan, Rajko Mitic Stadiumin, pohjoisen sisäänkäynnin eteen.

Stadionin pohjoinen sisäänkäynti on tavallisesti varattu Punaisen tähden faneille. Seuran pahamaineiset fanit ovat olleet usein olleet mukana väkivaltaisissa selkkauksissa ja he ovat ilmaisseet vahvoja nationalistisia näkemyksiä.

"Täysin normaalia"

Punaisen tähden fanit ovat kiistäneet tankin pysäköinnin olevan provokatiivinen ele. Lukuisat seuran fanit ovat myös poseeranneet tankin edessä valokuvissa.

– Tämä ei ole provokaatio. Tämä on täysin normaalia. Sota päättyi 25 vuotta sitten, Punaisen tähden fani Nenad sanoi Reutersin mukaan.

– Tämä on ollut symbolina aina, kun minä olen ollut Punaisen tähden fani.

Toisen fanin Stanisa Bosiokovicin mukaan tankissa ei ole mitään uhkaavaa.

– Tämä liittyy enemmän urheiluun kuin mikään muu, hän sanoi.

Serbian sisäministerin Nebojsa Stefanovicin mukaan tankkiepisodissa ei ole mitään ongelmaa. Hän korosti, ettei sen sisällä ole räjähteitä eikä sillä voi aiheuttaa tuhoa.

Young Boysin ja Punaisen tähden playoff-kierroksen ensimmäinen kohtaaminen päättyi Sveitsissä 2–2-tasapeliin. Toinen osaottelu käydään tänään Belgradissa kello 22 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat