Mainos

Paavo Väyrynen Trumpin voitosta: "Kansat ovat ryhtyneet kapinoimaan – Suomessa eliitti elää ruususen unta"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk) on kommentoinut Yhdysvaltain presidentinvaalitulosta blogissaan. Hänen mukaansa maailma elää nyt vallankumouksellisia aikoja.

– Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos vahvistaa sitä käsitystä, että ihmiskunta on siirtymässä uuteen aikakauteen. Kun globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen kielteiset vaikutukset ovat nousseet esiin, kansat ovat ryhtyneet kapinoimaan, Paavo Väyrynen toteaa blogissaan.

Republikaanien Donald Trump ylsi Väyrysen mukaan USA:n presidentiksi nousemalla oman puolueensa eliittiä vastaan.

– Sosialismin oppia julistanut Bernie Sanders olisi voittanut demokraattisen puolueen ehdokkuuden, ellei eliitin turvana olisi ollut superdelegaattien järjestelmää.

Väyrynen viittaa kirjoituksessaan myös Brexitiin.

– Britannian kansanäänestyksessä enemmistö halusi maan eroavan Euroopan unionista. Euron vuoksi taloudelliseen kurimukseen joutuneissa jäsenmaissa on syntynyt vastavoimia, jotka ovat horjuttaneet valtaeliitin asemaa, , Väyrynen kirjoittaa.

– Kriisimaita tukeneissa valtioissa on noussut protestiliikkeitä, joita hallitsematon maahanmuutto on entisestään vahvistanut. Uusissa jäsenmaissa protestoidaan sitä, että Euroopan komissio on puuttunut niiden sisäisiin asioihin.

"Suomessa eletään vielä ruususen unta"

Suomessa eliitti elää Väyrysen mukaan ”vielä ruususen unta”.

– Meillä ihmetellään muissa maissa koettuja mullistuksia ja valitellaan, kuinka populismi valtaa alaa. Ainoa huolen aihe näyttää olevan, että mielipidemittauksissa yli 40 prosenttia haastatelluista ei ilmoita, mitä puoluetta he aikovat äänestää.

Väyrynen korostaa blogissaan, että Suomessa eliitin ja kansalaisten välinen kuilu on ammottava.

– Kansan keskuudessa on syvää tyytymättömyyttä. Ihmiset kamppailevat taloudellisten vaikeuksien kanssa. Työttömyys on ennätysmäisen korkealla tasolla. Valtio velkaantuu hurjaa vauhtia vaikka menoja karsitaan nimenomaan pienituloisimpien ihmisten etuja leikkaamalla. Tätä siedetään sen vuoksi, että uskotaan eliitin väitteet, joiden mukaan tälle politiikalle ei ole vaihtoehtoa.

"Vallankumouksen henkeä ei voi padota"

Väyrysen mukaan enemmistö suomalaisista haluaisi Suomen järjestävän kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä.

– Vallankumouksen henkeä ei voi padota. Se tulee Suomeenkin. Muutoksen aikaansaamiselle avautuu kanava, kun Kansalaispuolue saadaan rekisteröidyksi. Viimeiset tarvittavat kannattajakortit kerätään lähiviikkojen aikana. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja