Mainos

Paaville tehty henkitorven leikkaus

Influenssan aiheuttamista hengitysongelmista kärsivän paavin oloa helpotettiin pienellä leikkauksella.

Paavi Johannes Paavali II:lle on tehty henkitorven avausleikkaus ja operaatio on onnistunut, kertoo Vatikaani. Paavi vietiin päivällä takaisin Gemellin sairaalaan, missä hän oli hoidettavana kymmenen päivää aiemmin tässä kuussa. Hänen hengitysongelmiaan jouduttiin helpottamaan puoli tuntia kestäneellä leikkauksella, jossa paavin henkitorveen asennettiin ilmaputki.

Toukokuussa 85 vuotta täyttävä paavi kärsii jälleen flunssan aiheuttamista hengitysongelmista. Vatikaanin mukaan paavin tila huononi eilen.

- Eilen iltapäivällä Pyhä Isä sairastui uudelleen flunssaan, josta hän on kärsinyt viime viikkoina. Tästä syystä hänet vietiin aamulla Gemellin sairaalaan hoitoon ja kokeita varten, sanoi Vatikaanin tiedottaja Joaquin Navarro-Valls.

Nyt paavin tilaa kuvataan vakaaksi.

Vatikaanin lähteet kertoivat, että paavi oli toivonut viimeiseen asti voivansa osallistua torstaiseen seremoniaan, jossa hänen oli hyväksyä uusia pyhimysarvoja.

Paavi on johtanut 1,1 miljardin jäsenen katolista kirkkoa 26 vuoden ajan. Hän sairastaa myös Parkinsonin tautia. Hän on nyt sairaalahoidossa kymmenettä kertaa paaviutensa aikana.

(MTV3-AFP-Reuters-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.