Päävalmentajan päätös kävi kalliiksi kiekkofinaalissa – vastustaja rankaisi vain kaksi sekuntia ennen loppua

Sveitsin kiekkoliigan ensimmäisessä finaalissa Zugin ja Zurichin välillä nähtiin dramatiikkaa, kun Zug-luotsi Dan Tangnes haastoi ottelun lopun tasoitusmaalin. Haasto johti lopulta alivoimaan ja Zurichin voittomaaliin kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

Zug johti ottelua kahden erän jälkeen 2-0-lukemin. Suomalaispuolustaja Tommi Kivistön edustama Zurich onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin minuutti ja 29 sekuntia ennen loppua. Tangnes päätti haastaa tilanteen, mutta saikin joukkueelleen kahden minuutin rangaistuksen. Zurich onnistui iskemään ylivoimalla ottelun ratkaisun vain kaksi sekuntia ennen päätöstä.

Monet Zug-pelaajat olivat varmoja, että kiekko oli käynyt päätyverkossa 20 sekuntia ennen tasoitusmaalia. Tangnes käytti kuitenkin haastonsa mahdollisen maalivahdin estämisen vuoksi.

– Siinä oli 50 prosentin sauma. Pysyn päätökseni takana, Tangnes sanoi Blickin mukaan.

Tangnes oli epäileväinen sen suhteen, että olisivatko tv-kuvat tarpeeksi kelvolliset, jotta tuomarit näkisivät kiekon olleen päätyverkossa. Hän on aiemmin kritisoinut Sveitsin pääsarjan areenoita, ettei niistä löydy tarpeeksi kameroita, jotta tilanteita voitaisiin tarkastella tarpeellisista kamerakulmista.

Zurich johtaa sarjaa voitoin 1-0. Seuraava finaali on luvassa keskiviikkona. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.