NHL:ssä yllättävä suomalaistarina – hurja ennätystahti tuonut seuran maalipyssyn manttelin

Joel Armia palasi kahden ottelun loukkaantumistauolta tehokkaasti, kun hänen edustamansa Montreal Canadiens hävisi San Jose Sharksille 2-4 jääkiekon NHL:ssä Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. 

26-vuotias Armia laukoi Canadiensin 2-4-kavennuksen toisen erän loppuhetkillä, mutta isännät eivät saaneet sen kummempaa kiriä aikaiseksi. 

Armia oli sivussa kahdesta ottelusta alavartalovamman vuoksi. San Josea vastaan hän pelasi Max Domin ja Jonathan Drouinin kanssa, ja kolmikko esiintyi vakuuttavasti. 

– Ketjumme peli parani loppua kohden. Hyökkäsimme enemmän maalille. Sovimme aamulla, että voimme tehdä hienoja kuvioita, jos siihen on mahdollisuus, mutta muuten pelaamme tutulla kaavalla. Armia teki upean maalin, Drouin kommentoi Montreal Gazzetten mukaan

Myös päävalmentaja Claude Julien piti näkemästään. 

– Uskomme, että tuo kolmikko on meille vahva ketju, jonka voimme komentaa jäälle vastustajien huippuketjuja vastaan, Julien summaa. 

Aiemmin alempien ketjujen luottohyökkääjäksi profiloitunut Armia on iskenyt kauden kahdeksassa ottelussa viisi osumaa (5+1=6), mikä oikeuttaa Canadiensin maalipörssin ykköspaikkaan. Jos tahti pysyy läheskään tämänkaltaisena, Armia murskaa viime kauden maaliennätyksensä (13). 

Piste-ennätyksensä 29 pinnaa Armia teki Winnipegissä kaudella 2017-2018. 

Armia ei ole kuitenkaan unohtanut työhaalareitaan, sillä hän jakoi Canadiensin pelaajista eniten taklauksia San Josea vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat