Päättyikö venäläisen olympiavoittajan NHL-ura lopullisesti? Seura heitti 41 ottelun pelikiellon saaneen puolustajan tylysti ulos

NHL-seura Los Angeles Kingissä kaksi Stanley Cupia voittanut Vjatsheslav Voinov sai hiljattain 41 ottelun pelikiellon. Nyt venäläispuolustajan joukkue ilmoitti, ettei paluuta pukukoppiin ole.

NHL määräsi Voinoville ensin koko kautta 2019-2020 koskevan pelikiellon, sillä puolustaja syyllistyi perheväkivaltaan. Venäläispelaaja kertoi kuitenkin kärsineensä puolet pelikiellosta jo viime kaudella, jolla hän ei pelannut lainkaan.

NHL lyhensi perusteluiden jälkeen kakun "vain" 41 ottelun mittaiseksi, joten Voinov saisi palata kaukaloon tulevan kauden runkosarjan puolivälissä. Puolustajan seura Los Angeles Kings kuitenkin puuttui asiaan ja ilmoitti viime perjantaina, ettei Voinov pelaa joukkueessa enää peliäkään.

– Meidän näkökulmastamme pelaaja ei pelaa enää Kingsissä. Määrittelemme seuraavaksi sovittelijan päätöksen vaikutukset pelaajaoikeuksiimme ja harkitsemme, mitkä ovat vaihtoehtomme jatkossa, seura tiedotti nettisivuillaan.

NHL ei olisi halunnut pelikieltoa lyhennettävän, mutta suostui Los Angeles Timesin mukaan päätökseen.

– Hyväksymme sovittelijan päätöksen, sillä Voinov ei ole pelannut NHL:ssä lokakuun 2014 jälkeen, eikä hän pelannut ammattilaisena ollenkaan kaudella 2018-2019.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Voinov on vaikeuksissa. Kaudella 2014-2015 puolustaja istui lähes kaksi kuukautta vankilassa vaimonsa Marta Varlamovan pahoinpitelystä. Hänen syytettiin kuristaneen, lyöneen ja tönineen vaimoaan. Kings purki 25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen vuonna 2015.

Venäläispelaaja palasi tapauksen jälkeen kotimaahansa ja pelasi kolme kautta KHL:ää Pietarin SKA:ssa. Kaudella 2018-2019 hän ei pelannut lainkaan.

Voinov suunnitteli paluuta NHL:ään, mutta Kingsin päätös voi päättää koko uran Pohjois-Amerikassa.

Puolustaja on pelannut 190 ottelua NHL:n runkosarjassa tehoin 18+63=81. Hän voitti Stanley Cupin Kingissä vuosina 2012 ja 2014. Palkintokaapissa on myös olympiakulta vuodelta 2018.

Lue myös:

    Uusimmat