NHL-supertähden ura vaakalaudalla – vielä kymmenien miljoonien saatavat jättisopimuksesta

Montréal Canadiens lähtee uuteen NHL-kauteen ilman tähtivahtiaan, eikä kyseessä ole ensimmäinen kerta.

Canadiens-fanit saivat aiemmin tänä kesänä huojentavia uutisia, kun vuosien loukkaantumiskierteeseen joutuneen Pricen, 35, tiedotettiin aloittavan seuraavan kauden tolppien välissä terveenä. Vahtia on piinannut vuosia lajille ominaiset polviongelmat, ja viime kaudella hän hakeutui päihdevieroitukseen.

Muutama päivä sitten seurajohto kuitenkin tiedotti, että Pricelta jää väliin mitä todennäköisimmin myös koko seuraava kausi. Price pelasi viime sesongilla vain viisi ottelua viimeisten kierrosten aikana. Vahdin esitykset ovat muutenkin olleet viime kausina varsin keskinkertaisia palkkatasoon nähden toissa kauden pudotuspelejä lukuunottamatta.

Kesä on ollut kiireellistä aikaa NHL:n kaikkien aikojen menestyneimmälle joukkueelle. Canadiensin menestys ei ole ulottunut tälle vuosituhannelle saakka ja seura jäikin viime kaudella viimeiseksi 32 joukkueen sarjassa. Ei siis ihme, että kokoonpanoa kuin seurajohtoakin on laitettu reippaasti uusiksi.

Joukkueen uudelleenrakennusta on haitannut Pricen jättisopimus, joka on tällä hetkellä NHL:n kallein maalivahtien keskuudessa. Pricen sopimus kattaa kahdeksan vuotta ja sen kokonaisarvo 84 miljoonaa dollaria. Sopimusta on jäljellä neljä vuotta.

Juttu jatkuu videon alla. 

Montréalin kannattajat ovat kritisoineet sopimusta, sillä Pricen ura on ollut rikkonainen vuoden 2014 pudotuspeleistä saakka. Canadiens eteni tuolloin aina itäisen konferenssin finaalisarjaan saakka, jonka aikana New York Rangersin Chris Kreider lensi ikävästi päin Priceä. Elämänsä kauden pelannut Price on siitä lähtien kärsinyt erilaisista polviongelmista.

Price aloittanee kauden pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla, joka on onni onnettomuudessa joukkuettaan uudelleen rakentavalle Canadiensille. Listalla olevien pelaajien palkkaa ei lasketa mukaan palkkakattoon. Seuralla on siis markkinoilla toistaiseksi hieman enemmän tilaa palkata.

Toistaiseksi seura on hankkinut riveihinsä muun muassa sentterit Kirby Dachin ja Sean Monahanin.

On spekuloitu, että Pricen ura tulisi päätökseensä. Maalivahti ei ole kommentoinut tilannettaan. Paluu edellyttänee leikkaushoitoa.

Lue myös:

    Uusimmat