Vaimonsa pahoinpidellyt venäläispuolustaja hamuaa takaisin NHL:ään – hyväksytäänkö tärkeä pyyntö?

Vuonna 2014 isosti otsikoihin pahoinpitelytapauksen takia päätynyt venäläispuolustaja Slava Voinov kyttää paluuta NHL:ään. Voinov pyrkii poistamaan rikosmerkinnän hänen tiedoistaan, jotta hän saisi työviisumin Pohjois-Amerikkaan. Kyseistä asiaa käsitellään tänään Los Angelesissa.

Syksyllä 2014 Voinov pidätettiin sen jälkeen, kun hän oli käynyt käsiksi vaimoonsa Marta Varlamovaan Halloween-juhlista palatessaan.

Poliisiraportin mukaan Voinov oli kuristanut Varlamovaa kahdella kädellä, minkä lisäksi Voinov olisi kaatanut Varlamovan maahan ja potkaissut häntä samassa yhteydessä viisi tai kuusi kertaa.

– Vertani oli ympäri makuuhuonetta ja kylpyhuonetta, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, Varlamova oli kertonut nauhoitetussa poliisikuulustelussa.

Voinov ei kiistänyt häntä kohtaan nostettuja syytteitä. Tuolloin Los Angeles Kingsiä edustanut puolustaja määrättiin vankilaan, jossa hän istui kahden kuukauden ajan. 

Tämän jälkeen Voinov palasi Venäjälle, missä hän edusti Pietarin SKA:ta viimeisten kolmen kauden ajan.

Tänään järjestettävässä kuulemistilaisuudessa Voinov pyytää Los Angelesin tuomioistuinta poistamaan pahoinpitelymerkinnän hänen tiedoistaan. Jos pyyntö hyväksytään, ei Voinovilla ole voimassa olevia rasitteita hänen rikosrekisterissään.

Tämä taas helpottaisi työviisumin saantia Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Voinov vieraili jo viime vuonna USA:ssa erinäköisissä leikkauksissa. Tuolloin hänelle myönnettiin vierailijaviisumi.

Friedman raportoi jo aiemmin osan NHL-seuroista olevan kiinnostuneita Voinovista.

28-vuotias venäläispuolustaja on tällä hetkellä sopimuksettomassa tilassa, sillä hän kyttää mahdollisuutta palata NHL:ään.

Voinov ehti aiemmin pelata Pohjois-Amerikassa kuuden ja puolen kauden ajan.

Helmikuussa Voinov nappasi olympiakultaa Etelä-Korean Pyeongchangissa venäläisten olympiaurheilijoiden kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat