Päätös kuohuttaa: Koulu poisti vessoista ovet – oppilaat tuoneet lakanoita näköesteiksi

Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa 1:47
Toimittajat testasivat kouluruoan. Tältä se maistui.

Amerikkalaisen Beardstownin koulupiirin koulujen vessoista poistettiin ovet sen jälkeen, kun eräs lukiolainen kirjoitti yhteen oveen kouluampumisuhkauksen. Närää aiheuttaneesta päätöksestä uutisoi muun muassa Yahoo Lifestyle -sivusto.

Yhdysvaltain Illinoisissa sijaitseva Beardstownin koulupiiri on saanut paljon kritiikkiä siitä, että vessakopeista poistettiin ovet. Viranomaisten mukaan näin tehtiin siksi, että eräs lukiolainen kirjoitti yhden kopin oveen uhkauksen kouluampumisesta.

– Teidän pitää ymmärtää, että kun lapsilla on paikka, jossa he viettävät aikaa, oli kyse minuutista tai viidestä minuutista, joskus tapahtuu jotain hyvää tai pahaa. Tämä on auttanut estämään joitain asioita tapahtumasta, kertoo Ron Gilbert, koulupiirin poliisipäälllikkö.

Oppilaat järkyttyneitä

Ovettomuus on aiheuttanut kuohuntaa oppilaiden keskuudessa. Moni on yrittänyt keksiä jonkin keinon suojata yksityisyytensä vessakäynnin ajaksi.

– Monet, enimmäkseen tytöt, ovat tuoneet kotoaan lakanoita ja ripustaneet ne koppien eteen, jotta ihmiset eivät näkisi heitä. Eilisestä lähtien oppilaat ovat myös laittaneet kenkänsä kopin eteen, jotta muut näkisivät, että se on varattu, kertoo Beardstownin lukiossa opiskeleva Juan Juarez.

Koulupiiristä kerrotaan, että he ymmärtävät tyttöjen ”erilaiset tarpeet”, jonka vuoksi tytöt saavatkin käyttää terveydenhoitajan huoneessa olevaa vessaa.

Muitakin toimenpiteitä

Vessan ovien poistaminen ei Khqa.com-sivuston mukaan ole ainoa varatoimi, johon koulu on ryhtynyt.

Lukiolaiset ja yläasteikäiset saavat tulla ja lähteä koulusta vain yhdestä ovesta. Lisäksi viranomaiset suorittavat satunnaisesti etsintöjä koulupäivän jälkeisissä aktiviteeteissa. Khqa:n mukaan koulu ottaa vanhemmilta saadun palautteen huomioon päätöksenteossa.

Lue myös:

    Uusimmat