Mainos

Pääsiäisliikenne ennätysvilkasta

Tämän vuoden myöhäinen pääsiäinen tekee sen, että liikennettä on maanteillä edellisvuosia enemmän.

Liikenne


Tielaitos arvioi, että huhtikuun lopussa monet avaavat myös mökkikauden. Pääsiäisenä käydään perinteisesti maaseudulla sukuloimassa, mutta entistä ahkerammin myös Keski- ja Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa ja muissa vapaa-ajan viettopaikoissa.

-Pääsiäisliikennettä kuitenkin helpottaa se, että sekä meno- että paluuliikenteeseen on käytettävissä kaksi päivää. Erityisen pahoja ruuhkia ei siksi odoteta millekään pääteistä, mutta jonoja syntyy muutamalle tiejaksolle, Tielaitos ennustaa. Menoliikenteessä arvioidaan kulkijoita olevan eniten liikkeellä kiirastorstaina klo 13-18 sekä uudelleen pitkänäperjantaina klo 9-12.

-Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltana, mutta vilkkainta paluuliikenne on toisena pääsiäispäivänä maanantaina klo 13-19, Tielaitos uskoo. Ainakin pohjoiseen matkaavan kannattaa pitää talvirenkaat alla. Nastarenkaiden käyttö on sallittua vappuun saakka.

Pajunkissa auttaa

Autoliiton vapaaehtoisista tiepalveluhenkilöistä koostuva Operaatio Pajunkissa turvaa vanhaan tapaan pääsiäisen liikennettä. Sen päivystys alkaa kiirastorstaina illansuussa ja kestää toiseen pääsiäispäivään maanantaihin liikenteen hiljenemiseen saakka.

Poliisi valvoo pääsiäisliikenteen sujumista ja antaa tilannetietoja radiossa. Operaatio Pajunkissa päivystää valtakunnallisesti numerossa 0200-8080 (4,65 mk/min+ppm).

Pääteiden liikenteestä ja ajokeleistä saa ajantasaista tietoa radiosta, Tielaitoksen Tienkäyttäjän linjalta puh: 02002100 ja Internet-sivulta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.