Mainos

Pääministerikilvan ehdokkaat hupenevat: Varapuhemies Haatainen ei hae pääministerin tehtävään

6:14
Sanna Marin suosikki pääministeriksi – vieraina Suomen Kuvalehden toimittaja Heikki Vento, Kerabin toimitusjohtaja Mikael Jungner sekä politiikan toimittaja Pekka Ervasti.

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) kertoo Facebookissa, ettei hän hae pääministerin tehtävään.

Hänen mukaansa useat SDP:n jäsenet ja vaikuttajat ovat pyytäneet myös häntä asettumaan ehdolle.

Haataisen mielestä SDP:n puoluevaltuusto on jo haastavan paikan edessä, kun ehdokkaita on kaksi. Pääministeriehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet puolueen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

– Kaikissa tilanteissa keskiössä täytyy olla luottamuksen palauttaminen ja riitelyn välttäminen. Vakavassa paikassa paras ratkaisu saadaan aikaan silloin, kun puoluevaltuuston jäsenet kykenevät tekemään ratkaisunsa nopeasti. Puolueen jäseniltä toivon nyt ennen kaikkea malttia ja järkeä. Luottamuksemme edellyttää sitä, Haatainen kirjoittaa.

SDP:n puoluehallitus on koolla torstaina aamulla ja päättää silloin, milloin kutsuu puoluevaltuuston koolle. On mahdollista, että puoluevaltuusto kokoontuisi jo sunnuntaina.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Rinteen kohtalo valitettava

Haatainen sanoo Facebookissa myös pitävänsä valitettavana, että Antti Rinne (sd.) joutui luopumaan pääministerin tehtävästä.

– Kansanedustajana, puolueen jäsenenä ymmärsin Rinteen toiminnan niin, että hän halusi varmistaa Postin työntekijöiden työehtojen säilymisen nykyisellä tasolla. Tämä, jos mikä, on sosialidemokraattinen tavoite, eikä sitä pidä hävetä, että kaatuu saappaat jalassa heikomman puolesta.

Uutista päivitetty 4.12.2019 kello 14:40. ​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja