Virkamies pidätetty epäiltynä törkeistä rikoksista – työministeri Haatainen MTV:lle: "Yllätys ja järkytys"

Virkamies pidätetty epäiltynä törkeistä rikoksista – työministeri Haatainen MTV:lle:"Yllätys ja järkytys" 2:02
Työministeri Tuula Haataisen mukaan virkamieheen kohdistuva rikosepäily on vakava.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) kertoo työ- ja elinkeinoministeriön virkamieheen Olli Soraiseen kohdistuvan rikosepäilyn tulleen hänelle yllätyksenä.

– Totta kai tuli yllätyksenä ja järkytyksenä. Tämä on rikosepäily, joka on tosi vakava. Poliisin täytyy nyt tutkia tämä ja tätä tutkimusta ministeriö tietenkin tukee, sanoo Haatainen MTV Uutisille.

Työ- je elinkeinoministeriön viestintäjohtaja Matti Hirvola sanoo, että rikosepäily on vakava ja toimenpiteet harkitaan sen mukaisesti.

– Olemme aloittaneet virkamieslain mukaiset valmistelut siitä, että mihin toimenpiteisiin ministeriössä ryhdytään, sanoo Hirvola MTV Uutisille.

Hirvola ei lähde arvioimaan konkreettisia vaihtoehtoja asiassa. Hän toteaa, että poliisin prosessi on ensisijainen.

Virkamiestä pitää kuulla asiassa, ja tämän on tapahduttava viikon kuluessa.

Poliisi on pidättänyt hallitusneuvos Olli Soraisen epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Asia liittyy epäilyihin siitä, että thaimaalaisia marjanpoimijoita olisi joutunut Suomessa ihmiskaupan uhreiksi vuosina 2020–22.

Esitutkinnan keskiössä ovat pohjoissuomalainen marjanhankinta-alan yritys sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti myöhään iltapäivällä käynnistävänsä välittömästi sisäisen tarkastuksen ministeriön valvonta- ja riskienhallintaprosessien toimivuudesta.

Juttua täydennetty kello 16.48: Lisätty tieto ministeriön sisäisen tarkastuksen käynnistämisestä.


Lue myös:

    Uusimmat