Mainos

Pääministeri Rinne tarkentaa eläkepuheitaan MTV:lle – toivoo työmarkkinajärjestöiltä parannuskeinoja erityisesti äitien eläkeläisköyhyyteen

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on tarkentanut eläkepuheitaan. Takuu- ja kansaneläkkeiden korotuspäätösten jälkeen Rinne toivoi, että työmarkkinajärjestöt etsisivät yhdessä keinoja pienimpien työeläkkeiden korottamiseksi, mikä on herättänyt hämmennystä.

Lomaltaan palannut Rinne kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että toivoo työmarkkinajärjestöiltä keinoja parantaa erityisesti lapsiaan kotona hoitaneiden naisten eläkkeitä. Tämä alkoi kerryttää eläkettä vasta vuoden 2005 eläkeuudistuksen jälkeen.

Rinteen mukaan Suomessa on satojatuhansia naisia, jotka ovat tehneet kymmeniä vuosia töitä, mutta eläke on jäänyt järkyttävän pieneksi. 

- Työeläkejärjestelmän sisällä on ollut ongelma, joka on synnyttänyt erityisesti naisten eläkeläisköyhyyttä ja sen takia on oikeudenmukaista, että työeläkejärjestelmän osapuolet pyrkivät myös itse miettimään korjaustoimenpiteitä, sanoo Rinne MTV Uutisille.

Eläkelupaus ei vaadi puuttumista järjestelmään

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupasi ennen vaaleja alle 1400 euron eläkkeisiin sadan euron korotuksen nettona useamman vuoden ohjelmalla.

Rinteen hallitus päätti ensi töikseen korottaa kansan- ja takuueläkkeitä joillakin kymmenillä euroilla kuukaudessa. Korotukset tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Rinne arvioi, että seuraavat korotukset takuu- ja kansaneläkkeisiin voisivat tulla voimaan aikaisintaan vuoden 2021 alusta, jos sellainen päätös tehdään. Hän korostaa, että ei tässä vaiheessa lupaa lisäkorotuksia, vaan on seurattava esimerkiksi taloustilanteen kehittymistä.

Rinteen mukaan koko tavoitteen mukaiset korotukset on mahdollista tehdä puuttumatta työeläkejärjestelmään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja