Rinteen puheet herättävät hämmennystä: Ehdotti pienimpien työeläkkeiden korottamista työeläkerahastojen varoilla

Antti Rinteen puheet torstain eduskunnan kyselytunnilla ovat herättäneet hämmennystä. Rinne haluaa rahoittaa pienimpien työeläkkeiden korottamista työeläkerahastojen varoilla. Työmarkkinajärjestöt ovat tyrmänneet ajatuksen Twitterissä.

Pääministeri Antti Rinteen puheet eduskunnan kyselytunnilla herättivät hämmennystä tänään.

Hallitus korottaa takuueläkkeitä 50 eurolla sekä kansaneläkkeitä 34 eurolla ensi vuoden alusta. Alle 1400 euron työeläkkeiden nostamiseen Antti Rinne irrottaisi varoja työeläkerahastoista. Tästä kokoomus närkästyi.

– Eläkkeillä on tultava toimeen mutta oikea tie ei ole siihen romuttaa suomalaista työeläkejärjestelmää ja leikata ahkerilta keskituloisilta eläkeläisiltä, totesi kokoomuksen kansaedustaja Sari Sarkomaa.

Rinne korosti, että hallitus aikoo keskustella asiasta työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Halutaan käydä myös työeläkejärjestelmän osapuolten kanssa keskustelua, siitä että voitaisiinko työeläkerahastoja käyttää myös tämän ongelman korjaamiseen. Siellä on 200-300 miljoonaa tarvetta siihen korjaamiseen. Lähtökohta on se, että näillä rahoilla, ilman että työjärjestelmää millään tavalla vaarantuu, voitaisiin korjata pienituloisten pitkää työuraa tehneen ahkerien naisten eläkettä, vastasi Rinne

Hallitusohjelmassa on kirjaus, jonka mukaan hallitus selvittää yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa tapoja korottaa alle 1400 euron työeläkkeitä ilman eläkemaksujen nostoa.

Varsinkin ennen vuotta 2005 lapsiaan kotona hoitaneiden naisten eläkkeitä halutaan nyt korottaa. Syynä on se, ettei vanhempainvapaan ajalta ole kertynyt eläkettä ennen vuotta 2005.

– Tätä ennen eläkettä kerryttäneillä naisilla eläkeoikeus puuttuu ja sitä pitää korjata työeläkejärjestelmän puitteissa, jos se on mahdollista kolmikantaisen selvittää ja viedä eteenpäin. Sitä tämä hallitus tulee viemään eteenpäin, Rinne totesi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja