Pääministeri on "ylimielinen ja nälvii katkerasti, ei enää johtajan puhetta" – viestinnän valmentaja kommentoi Marinin muuttunutta ulosantia

Näin Sanna Marin kommentoi tietoja Kesärannan jatkoista 0:21
Näin Sanna Marin kommentoi tietoja Kesärannan bilejatkoista.

Viestinnän valmentaja Katleena Kortesuo suoltaa blogissaan kritiikkiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) nykyisestä viestintätyylistä. Kortesuon mukaan Marinin viestintä on "ylimielistä" ja osoittaa "pikkusieluisuutta".

Aiemmin Kortesuo on ylistänyt Marinin viestintätaitoja ja käyttänyt Marinin tyyliä jopa esikuvana nimittäen sitä "sannamarinmaiseksi viestinnäksi".

Kortesuon mukaan suunta on nyt muuttunut maaliskuusta lähtien. Tuolloin hallitusta nimiteltiin "tyttöhallitukseksi".

Kortesuon mukaan asiaan olisi voinut suhtautua kypsemminkin.

– Tämä ei ole enää pääministerin eikä johtajan puhetta. Tämä on katkeraa nälvintää. Pääministeri kohdistaa ylimielisen heiton koko kansalle, vaikka vihapuhetta suoltaa vain pieni, typerä osa suomalaisista, Kortesuo kirjoittaa blogissaan.

"Turhautunut marttyyri"

Pääministerin vastaus niin sanottuun aamiaiskohuun on Kortesuon mukaan "turhautuneen marttyyrin viestintää".

Aamiaiskohun yhteydessä Marin on todennut, että hänellä on muutakin tekemistä kuin "käydä läpi tämänkaltaisia asioita julkisuudessa päivä- tai viikkotolkulla".

"Ikäsyrjivää ageistista viestintää"

– Boom – boom – boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin, Marin kirjoitti siteeraten laulunsanoja.

Marin on myöhemmin selittänyt tätä huumorilla, mutta Kortesuon mielestä tällainen päivitys ei ole pääministerin eikä johtajan puhetta.

– Tämä on ikäsyrjivää, ageistista viestintää, jossa pääministeri mitätöi saamansa kritiikin kommentoimalla kriitikoiden ikää. Jostain syystä pääministeri päätti, että ilkeily on oiva viestinnän metodi, Kortesuo kirjoittaa.

Kortesuon mielestä Marinin esiintymistapa on vaihtunut vuoden aikana "someäksyilyyn ja nälvimiseen".

Hän pohtii, onko koronatilanteella ollut vaikutusta asiaan – vai onko kenties julkinen kehu herättänyt pääministerissä ylimielisyyttä.

Kortesuo pohtii myös, onko uusi viestintätapa keino saada kannatusta maakuntavaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat