Viron sisäministeri puhui Sanna Marinista "myyjätyttösenä" – pääministeri Ratas kiiruhti paikkaamaan puheita: "Suomi on läheinen ystävämme"

Miten linjanne eroaa edeltäjänne linjasta, pääministeri Sanna Marin? 5:40
Haastattelussa pääministeri Sanna Marin.

Oikeistopopulistisen Ekren puheenjohtaja Mart Helmen kommentit Suomen pääministeri Sanna Marinista saivat Virossa aikaan kohun, jota jopa pääministeri ennätti lepyttelemään, kertoo ERR.

Viron pääministeri Jüri Ratas kiirehti paikkaamaan hallituksensa sisäministerin puheita Facebook-päivityksessä.  

– Suomi on läheinen ystävämme ja liittolaisemme, jonka kanssa kaikki Viron hallitukset ovat tehneet läheistä yhteistyötä. Siihen ei ole vaikuttanut se, millaiset demokraattiset puolueet ovat kunkin maan hallitusta johtaneet, Ratas kirjoitti.

– Henkilökohtaisesti, yhteistyöni Suomen kahden viimeisen pääministerin kanssa on ollut hyvää ja ensikohtaamiseni uuden pääministerin kanssa oli positiivinen.

Puhui Marinista "myyjätyttösenä"

Viron sisäministeri Mart Helme puhui kovin sanoin radiohaastattelussa Suomen tuoreesta pääministeristä toteamalla, kuinka "myyjätyttösestä tulee pääministeri".

Lisäksi hän uumoili suomen nykyhallituksen haluavan tuhota Suomen valtion tehdäkseen siitä jonkinlaisen europrovinssin.

– Nyt näemme, kuinka punaisten historiallinen kosto valkoisia kohtaan tapahtuu. Punaiset halusivat sisällissodassa likvidoida Suomen valtion ja kun he ovat päässeet valtaan, niin nyt he yrittävät epätoivoisesti likvidoida Suomen valtion, tehdä Suomesta jonkinlaisen europrovinssin, Helme puhui.

Lue myös:

    Uusimmat