Somessa levisi kuva lapsenkasvoisesta "tyttöhallituksesta" – sitten sisäministeri Ohisalo avautui, ja pääministeri Marin otti kaiken hyödyn irti

Internetissä levisi kuva, jossa lapsenkasvoiset ministerit "leikkivät hallitusta". Sisäministeri Maria Ohisalo reagoi kuvaan kirjoittamalla tytöttelystä. Pääministeri Sanna Marin taas mainosti Plan Suomen kampanjaa, johon hän ottaa osaa ensi viikolla. Lopulta tietysti myös oppositio nuorennettiin.

Viime sunnuntaina sosiaalisessa mediassa julkaistiin kuva, jossa Suomen hallituksen kolme nykyistä ministeriä ja yksi entinen ministeri oli nuorennettu kuvankäsittelyohjelmalla alakouluikäisen näköisiksi.

"Tytöt leikkii hallitusta" -nimisen otsikon alla julkaistussa kuvassa ovat opetusministeri Li Andersson (vas.), entinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), pääministeri Sanna Marin (sd.) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).

Alkuperäinen kuva on Sanna Marinin hallituksen nimitystilaisuudesta joulukuulta.

Vaikka esimerkiksi Reddit-sivustolla keskustellaan enemmän siitä, kuinka ministerien nuorentaminen on teknisesti mahdollista, alkuperäisessä twiitissä tytöttelyä käytettiin alentavassa ja negatiivisessa merkityksessä.

Hyväntekeväisyysjärjestö Plan Suomi kysyi Twitterissä, kumpaa katsoja kuvassa näkee: pilkkaa vai potentiaalia?

Tämän jälkeen pääministeri Sanna Marin sanoi sydän-emojilla höystetyssä viestissään, että tytöissä on voimaa.

– Ensi viikolla 16-vuotias Aava Murto valtaa pääministerin tehtävän päiväksi osana Plan Suomen Girls take over -tempausta, Marin kirjoitti.

Hetki Marinin viestin jälkeen sisäministeri Maria Ohisalo kirjoitti Twitteriin ketjun, jossa hän tarttui tytöttelyyn. Ohisalo sanoo tottuneensa tytöttelyyn ja pitävänsä sitä haitallisena.

– Edelleen “tyttöys” nähdään kielteisenä ominaisuutena, jonka avulla voidaan painaa alas naisia. Tyttöys ei ole mikään hävettävä asia, ovat someöyhöt siitä mitä mieltä hyvänsä.

Ohisalon mukaan moni nuori nainen jättää mielipiteensä sanomatta vihapuheen ja häirintäviestien pelossa. Ohisalo sanoo, että tytöttely on vain yksi monista internetin naisvihamielisistä ilmiöistä.

– Liian moni ei lähde mukaan politiikkaan, koska keskustelulle ei ole turvallisia tiloja, Ohisalo kirjoitti.

Tasapuolisuuden nimissä internetin kuvavelhot tekivät nuorennusmanipulaatiot myös oppositiohahmoista.

"Meillä on aika lapsellinen oppositio" -otsikon alle laitettiin kuva, jossa Hjallis Harkimo (liik.), Päivi Räsänen (kd.), Riikka Purra (ps.) ja Petteri Orpo (kok.) pitävät tiedotustilaisuutta.

Tämän lisäksi nimimerkki woodhead2011 teki kuvamanipulaation edellisen hallituksen pääministeristä Juha Sipilästä (kesk.), perussuomalaisten puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta ja entisestä ulkoministeristä Timo Soinista (sin.).

Video: Syytökset lensivät puolin ja toisin eduskunnassa – oppositio moitti hallituksen työllisyyspäätöksiä olemattomiksi

1:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja