Pääkaupunkiseudun tiukat koronarajoitukset luovat haasteita urheiluseuroille – "Jos tilanne pitkittyy, taloudellista tukea on arvioitava"

4:11
HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, ettei otteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille tullut kysymykseen.

Pääkaupunkiseudulla asetetut tiukat koronarajoitukset luovat suuria haasteita alueen urheiluseuroille ja -toimijoille. Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo, että jos rajoitukset pitkittyvät, on mahdollinen taloudellinen tuki arvioitava uudelleen.

Pääkaupunkiseudun todettiin torstaina siirtyneen koronaviruksen leviämisvaiheeseen, mikä aiheutti uusia koronarajoituksia alueelle. Uusien rajoitusten mukaan yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen ensi maanantaista lähtien. Rajoitus on voimassa 13. joulukuuta asti.

Rajoitukset tuovat suuria haasteita alueen urheiluseuroille, sillä he joutuvat pelaamaan ottelunsa rajoitusten aikana tyhjille katsomoille. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myöntää, että rajoitukset ovat valitettavia myös urheilukentälle.

– Urheilunkin kannalta tilanne on valitettava. Elämme aikaa, jolloin on rajoitusten mukaan toimittava. Esimerkiksi ammattilaistoimijoidenkin on käytännössä pelattava ilman yleisöä, Saarikko sanoo.

Saarikko haluaa kiittää tapahtumajärjestäjiä ja osallistujia vastuullisesta toiminnasta. Koronan taltuttamiseksi on kuitenkin toimittava kovienkin rajoitusten mukaisesti.

Jos rajoituksia joudutaan jatkamaan, on taloudellisen tuen mahdollisuutta arvioitava uudelleen.

– Nyt arvioidaan, miten pitkään tätä tiukempien rajoituksien aikaa pääkaupunkiseudulla tarvitaan. Toivotaan, ettei kovinkaan pitkään. Jos tilanne hankaloituu tai pitkittyy, on varmasti arvioitava sekä kulttuurin että urheilun osalta mahdollista taloudellista tukea. Sitä voi kohdistaa opetus ja kulttuuriministeriö tai elinkeinoministeriö, Saarikko kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja