Ministeri Annika Saarikko vastaa, kannattaako SM-liigaotteluihin mennä – "Se riippuu alueesta"

15:22
Videolla tiede- ja kulttuuriministerin Annika Saarikon haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmasta.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi esitti valtiolle toiveen siitä, ettei se rajoittaisi liikaa ottelutapahtumien järjestämismahdollisuuksia. Tiede- ja kulttuuriministerin Annika Saarikon mukaan mahdollisuudet riippuvat vahvasti siitä, millainen koronatilanne on kullakin pelipaikkakunnalla.

SM-liigassa Vaasan Sport joutuu pelaamaan alkukauden ottelut vieraissa, kun Vaasan kaupunki kielsi yli 50 ihmisen yleisötapahtumat koronaviruksen leviämisen pelossa.

Ministeri Saarikon mukaan esimerkiksi SM-liigaotteluihin voi mennä, mikäli koronavirustilanne on paikkakunnalla hallinnassa.

– Se riippuu alueesta ja että millainen koronatilanne siellä on. Valtaosassa Suomea olemme rauhallisessa tilanteessa. Silloin ottelutapahtumiin osallistuminen on mahdollista. Jos taas ollaan kiihtymisvaiheessa, niin silloin viestimme on se, että yleisökapasiteetti pitää rajata puoleen. Niin on myös tehty monilla paikkakunnilla. Jos tilanne on vakava, niin silloin suositellaan yleisötilaisuuksien peruttamista, Saarikko sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Vastaus ei ole yksiselitteinen, koska Suomen sisällä tilanteet vaihtelevat alueen mukaan, Saarikko jatkaa.

SM-liigan toimitusjohtaja Kallioniemi toivoi myös, että Liigaa ei syrjittäisi tukipäätöksissä. Ministeri Saarikon mukaan kysymykset kohdistuvat enemmänkin toiseen ministeriöön, kun puhutaan liigaseuroille jaettavista tukipaketeista.

– SM-liiga on elinkeino- ja yritysmäistä toimintaa. Silloin sen tuen osoite on työ- ja elinkeinoministeriö. Toivon, että siellä löydetään tavat, jotka kohdistuisivat myös urheilutoimintaan. Seurat ovat jo saaneet tukea ja teemme kaikkemme sen eteen, että he saavat sitä myös jatkossa. Mutta samalla on selvää, että valtion tuki on aina laastari. Paras lääke urheilulle ja kulttuurille on yleisö. Olen ilahtunut kuullessani, että SM-liiga on järjestänyt tapahtumat hyvin vastuullisesti, Saarikko totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja