Mainos

Pääkaupunkiseudulla juodaan loppuvuosi Vantaanjoen vettä

Pääkaupunkiseudulle vettä tuovan Päijänne-tunnelin korjaustyö alkaa kahden viikon kuluttua. Yli miljoona pääkaupunkiseudun asukasta joutuu loppuvuoden ajan juomaan Vantaanjoen vettä.

Huhtikuun puolesta välistä lähtien pääkaupunkiseudun raakavesi otetaan Vantaanjoesta. Vedenpuhdistusta joudutaan tehostamaan, koska Vantaanjoen vesi on likaisempaa kuin Päijänteen.

- Joudumme käyttämään enemmän kemikaaleja ja suodatukset on enemmän kuormittuneita, sanoo Helsingin Veden käyttöpäällikkö Veli-Pekka Vuorilehto.

Juomaveden laadun luvataan pysyvän ennallaan eikä makumuutoksiakaan pitäisi tulla. Kesällä tosin hanavesi saattaa olla tavallista lämpimämpää.

Helsingin vedenpuhdistamoilla Päijänne-tunnelin remonttiin on varauduttu palkkaamalla lisää työntekijöitä ja perumalla lomat huhti-toukokuulta. Laboratoriossa päivystetään myös viikonloppuisin, jotta mahdolliset vedenlaatuongelmat havaitaan heti.

Päijännetunneli tuo vettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Tunnelin pohjoisosa peruskorjattiin seitsemän vuotta sitten ja nyt kunnostetaan eteläosaa 56 kilometrin matkalta. Vantaalla lentokentän lähellä ajotunnelin rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa.

Ensin Päijännetunneli tyhjennetään ja tarkastetaan. Sen jälkeen seinämiä vahvistetaan sortumien varalta.

Noin 15 miljoonaa euroa maksava korjaus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.