Ovela huijaus meni moneen täydestä – ilmoituksessa väitettiin, että pelastettu kissa paljastui joksikin aivan muuksi: ”Ei ihme, että se oli niin kärttyinen”

Miksi kissa kehrää? 1:50
Miksi kissat kehräävät?

Craigslist-sivuston ilmoitus osoittautui ovelaksi huijaukseksi.

Moni ryntäisi välittömästi auttamaan eläintä kiipelissä. Niin väitti tehneensä myös eräs Virginian Richmondissa asuva henkilö, joka kertoi löytäneensä piha-aitaansa kiinni jääneen kissan huutamassa kuin syötävä.

– Toin sen sisälle, koska se näyttää liian isolta ja terveeltä ollakseen kulkukissa, ja koirat täällä karkailevat usein ja syövät kissat, jotka pääsevät ulos, henkilö selittää Craigslist-sivustolle tekemässään ilmoituksessa, jonka avulla hän oli etsivinään kissan omistajia.

Ilmoitus paljastui kuitenkin pian huijaukseksi.

"Vaikka se on söpö, se on hullu"

Ilmoituksen tekijä kertoo tekstissään epäilevänsä, että "äänekäs ja ilkeä" kissa voisi ainakin osin olla rodultaan maine coon, sillä se on niin iso ja pullea.

– Jos olet sen omistaja, ota yhteyttä välittömästi. En voi pitää sitä täällä, sillä vaikka se on söpö, se on hullu, ja on sotkenut kaiken talossa yhdessä illassa, ja se on äärimmäisen aggressiivinen.

– Vaikka olen melkein varma, että se on jonkun lemmikki, minun on valitettavasti vietävä se eläinsuojaan, jos kukaan ei ota yhteyttä tarpeeksi nopeasti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Menetin melkein sormeni tänä aamuna yrittäessäni silittää sitä.

Ilmoituksen nähtyään monet kiirehtivät valistamaan, että ilmoituksen tekijä oli oikeastaan vienyt kotiinsa villin punailveksen, ei kotikissaa.

"En voi uskoa, että toin sen sisään"

Muka järkyttyneenä tiedosta henkilö päivitti ilmoitustaan ja kiitteli asiasta kertoneita.

– Kiitos kaikille, jotka kertoivat minulle, että se on oikeasti villi punailves. Mitä hittoa! Ei ihme, että se oli niin kärttyinen! Kidnappasin sen. En ole Amerikasta, enkä ole koskaan kuullutkaan ilveksestä. Luulin, että kaikki villikissat ovat paljon isompia kuin tuo. En voi uskoa, että toin sen sisään, henkilö päivittelee.

Hänen mukaansa ilves ehti pissata ympäri taloa, joten hänellä olisi siivousurakka edessään. Hän myös kertoo päästäneensä kissaeläimen takaisin luontoon vahingoittumattomana.

Hulvattomalta vaikuttava erehdys ehti naurattamaan monia muun muassa Twitterissä, ja jotkin uutissivustot, muun muassa Mirror, kirjoittivat siitä totena. Twitchy.com-sivusto huomauttaa, että jopa arvostettujen julkaisujen toimittajat menivät lankaan ja jakoivat uutista kuin se olisi totta.

Tapausta ihmetteli muun muassa Washington Post -julkaisun toimittaja Christopher Ingraham. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Voi luoja, hulvatonta", totesi tv-käsikirjoittaja Amanda Deibert. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Andrew Ba Tran Washington Postista twiittasi aiheesta. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minun pitäisi tehdä töitä, mutta internet on täynnä helmiä", hehkutti Althia Raj Huffington Postista. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämä oli totuus

Todellisuudessa ilveskuvat oli kuitenkin napattu kahden pelastetun punailveksen elämästä kertovalta Instagram-tililtä. Huijauksesta uutisoi Twitchyn lisäksi muun muassa Gizmodo-sivusto.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat