Ovatko kyntesi huonossa kunnossa, mutta et halua mennä kauneushoitolaan? Näin poistat akryylikynnet hellävaraisesti kotona

Akryylikynnet olisi hyvä huoltaa tai poistattaa ammattilaisen pakeilla. Poikkeuksellisessa tilanteessa se ei kuitenkaan välttämättä onnistu. Kauneushoitola voi olla kiinni tai sinne meneminen pelottaa.

Akryylikynsiä ei tulisi missään tapauksessa repiä irti, sillä se vaurioittaa omia kynsiä. Seuraavilla nikseillä saat itse poistettua akryylikynnet vaurioitta tai vähintäänkin mahdollisimman pienillä vaurioilla. Nikseistä kertovat Cosmopolitan ja The Sun.

Akryylien poistaminen asetonilla

Aloita poistamalla kynsissä olevat mahdolliset koristeet, esimerkiksi koristekivet. Leikkaa sen jälkeen akryylit niin lähelle omien kynsien mittaa kuin mahdollista.

Poista lakan päällimmäinen kerros kynsibufferilla. Viilaa niin kauan, että kaikki kiilto kynnestä on kadonnut. Kaada sen jälkeen puhdasta asetonia esimerkiksi kulhoon tai syvälle tarjottimelle. Liota kynsiäsi asetonissa viisi minuuttia.

Käytä metallista kynsinauhatyönnintä tai muuta vastaavaa välinettä ja työnnä hellästi kynsilakkaa pois kynneltä, kohti kärkeä. Liota sen jälkeen kynsiä taas asetonissa viisi minuuttia ja toista toimenpide. Toista toimenpiteet, kunnes olet saanut kaiken lakan ja akryylin pois.

Jos akryylia jää kynteen joitain pieniä paloja, voit viilata loput pois. Lopuksi levitä kynsiin ja kynsinauhoihin hoitavaa öljyä ja viilaa omat kyntesi haluamaasi muotoon. Levitä öljyä vielä toinen kerros viilaamisen jälkeen.

Vinkki: voit lämmittää asetonin sen tehon parantamiseksi. Älä kuitenkaan laita sitä esimerkiksi mikroon, sillä asetoni on helposti syttyvää. Lämmitä sen sijaan pulloa kuuman veden alla.

Akryylien poisto muovipussin avulla

Tämä tekniikka toimii pitkälti samalla periaatteella kuin edellinen. Leikkaa kynsistä ylimääräinen pituus pois. Kaada sen jälkeen pienen muovipussin nurkkaan 100 prosenttista asetonia, ikään kuin pursottimeen.

Dippaa kyntesi muovipussiin, ja anna kynsien liota 15–20 minuuttia. Raaputa sen jälkeen akryylit pois puisella kynsinauhatyöntimellä. Jos akryyli ei lähde helposti, liota kynsiä vielä viisi minuuttia.

Kun olet saanut akryylit poistettua, viilaa kynnet haluamaasi muotoon. Jos kynnelle on jäänyt pieni määrä akryylia, voit poistaa sen viilan kanssa.

Akryylien poisto sähköisellä kynsiviilalla tai kynsiporalla

Jos olet akryylikynsien suurkuluttaja, sähköisen kynsiviilan tai kynsiporan hankkimista kannattaa harkita. Akryylien poisto niiden avulla on hieman hankalampaa kuin muiden kotikonstien kohdalla, mutta opetteleminen kannattaa. Sähköisen kynsiviilan tai kynsiporan avulla voit poistaa akryylikynnet kotona samaan tapaan kuin ne poistettaisiin kauneushoitolassa.

Hio akryylien uloin pinta pois sähköisellä viilalla tai kynsiporalla. Käytä tarkkoja ja hellävaraisia otteita. Liota sen jälkeen vanutuppoja puhtaassa asetonissa ja kääri ne kynsiesi ympärille. Laita lisäksi vanutuppojen päälle foliota.

Anna kääreiden olla paikallaan 10–15 minuuttia. Kääreiden poistamisen jälkeen irrota jäljelle jäänyt akryyli kynsinauhatyöntimellä. Huuhtele tämän jälkeen kädet ja laita kynsiisi kynsinauhaöljyä.

Akryylien poistaminen hammaslangalla

Tämä tekniikka on yllä mainituista kotikonsteista yksinkertaisin. Niksi on peräisin Olivia Quinn -nimisen naisen TikTok-videolta. Jos akryyli on kynnessä edelleen tiukasti kiinni, tämä kikka tosin ei todennäköisesti pure.

Nainen työntää hammaslankaimessa olevan langan akryylikyntensä alle kynnen juuresta, niin läheltä kynsipetiä kuin mahdollista. Hammaslankaa vedetään kynnen alla kohti kärkeä, kunnes akryylikynsi ponnahtaa irti.

Tekniikan pitäisi irroittaa kynsi helposti, omaa kynttä vahingoittamatta. Jos näyttää siltä, etteivät akryylisi lähde helposti tällä konstilla irti, turvaudu suosiolla muihin kikkoihin. Akryyleja ei tässäkään tapauksessa tule repiä väkisin irti.

Lue myös:

    Uusimmat