Ovatko Ferrarin ongelmat kerrottua syvemmällä? Vikaa on myös Kimi Räikkösen tiimissä – ”Kuulostaa vähän selittelyltä”

Ferrarin jo kolmatta kisaviikonloppua jatkuvat moottoriongelmat vihjaavat siihen suuntaan, että italialaistiimi on vienyt voimanlähteensä liikaa äärirajoille, näkee C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sebastian Vettelin jäähdytysongelmat Australiassa, Charles Leclercin sylinterin pettäminen Bahrainin johtoasemassa sekä jälleen Kiinan harjoituksissa iskenyt vika ovat luoneet suurta epävarmuutta Ferrarin moottorin luotettavuuden suhteen.

Leclerc joutui jättämään perjantain toiset harjoitukset kesken Ferrarin tehtyä tarkistuksia moottoriinsa. Tietojen mukaan kyse oli jälleen uudesta jäähdytysongelmasta.

– Tällä hetkellä se näyttää äärimmäisen huonolta, koska jos Leclerc ei pääse ajamaan pitkiä kisavetoja, se tarkoittaa sitä, että kilpailuun valmistautuminen on jo tässä vaiheessa huonoa, Oikarinen totesi MTV Uutiset Livessä F1-selostaja Niki Juuselalle.

– Se, että Ferrarilta sanotaan, että he pysäyttävät auton ja varmistavat, ettei ole mitään suurempia ongelmia, se kuulostaa vähän selittelyltä.

– Jos joudutaan treenit jättämään väliin, se tarkoittaa, että autossa on jo jonkinasteinen suurempi ongelma, hän jatkaa.

Ongelmia myös Alfa Romeolla

Leclerc ei kuitenkaan ollut ainoa Ferrarin moottorilla ajanut kuski, jolla oli perjantaina ongelmia. Kimi Räikkösen tallikaverilla Antonio Giovinazzilla jäivät aamun treenit kokonaan ajamatta moottorin installaatio-ongelmien takia.

Ennen harjoituksia Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti, että Ferrarin molempiin autoihin sekä samalla myllyllä toimivaan Romain Grosjeanin Haasiin on vaihdettu jo tässä vaiheessa kautta toinen kauden kahdesta sallitusta moottorin elektronisesta ohjausyksiköstä.

– Otetaan myös huomioon, että Giovinazzilla oli ongelmia auton kanssa – Alfa Romeolla, joka käyttää tasan tarkkaan samaa voimanlähdepakettia kuin Ferrari – niin näissä molemmissa autoissa on jo nyt nähty ongelmia tämän viikonlopun aikana. Eihän se lupaa kovin hyvää loppuviikonloppua ajatellen, Oikarinen pohtii.

– Nyt ollaan menossa jo kolmatta kisaviikonloppua ja silti tulee sellaisia ensimmäisen kisaviikonlopun ongelmia. Se ehkä tarkoittaa sitä, että Ferrari on mennyt vähän liian limitille kaikkien asioiden kanssa, ja nyt se alkaa kostautua.

– Toivon, ettei MM-taistelu ratkea siihen, että Ferrarin auto on epäluotettava näissä kisoissa, Oikarinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat