Mainos

Outokumpu neuvottelee fuusiosta ruotsalaisfirman kanssa

Outokumpu vahvistaa tiedon, että se neuvottelee terästuotannon fuusiosta ruotsalaisen Avesta Sheffield -yhtiön kanssa.

Molemmat yhtiöt ovat tänään aamulla pyytäneet, että kaupankäynti niiden osakkeilla keskeytetään Helsingin ja Tukholman pörsseissä.

Outokumpu Steel ja Avesta Sheffield ovat molemmat puhtaita ruostumattoman teräksen tuottajia. Mikäli fuusio toteutuu, sitä ei voi pitää täytenä yllätyksenä, sillä yhtiöitä on nivottu yhteen jo aiemminkin.

Financial Timesin mukaan fuusiossa syntyvän yhtön nimeksi tulisi Avestapolarit ja se työllistäisi 8700 henkeä. Suomen valtion 40 prosentin osuus Outokummussa vaihtuisi 22 prosenttiin Avestapolareista. Ruotsalaisyhtiön nykyisestä omistajasta Corus Groupista tulisi suurin yksittäinen omistaja 23 prosentilla. Enemmistön omistaisivat kuitenkin Outokummun osakkeenomistajat.

Avestapolarit

Ruostumaton teräs on valtionyhtiö Outokummu ydinliiketoiminto. Tornion terästehdas tekee Outokummun liikevaihdosta viidenneksen ja sen osuus koko konsernin liikevoitosta nousee tänä vuonna ilmeisesti jopa 55 prosenttiin.

Outokumpu päätti viime vuoden lopulla yli kolmen miljardin markan laajennusinvestoinnista Tornioon. Tuo laajennus toteutuu nyt puuhattavasta fuusiosta huolimatta, sillä Outokumpu ja Avesta ovat keskittyneet hieman erityyppisiin tuotteisiin. Avestalla on tehtaita sekä Ruotsissa että Englannissa.

Teräsfuusio olisi jatkoa alan keskittymiselle. Corus Group perustettiin viime vuonna, kun British Steel ja hollantilainen Hoogovens yhdistyivät.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.