Mainos

Outoa "antiikkiesinettä" tutkittiin puoli vuotta – Facebook-käyttäjä ratkaisi mysteerin

Israelin antiikkisista esineistä vastaava viranomaistaho kiittelee joukkoälyn voimaa: Facebook-käyttäjä ratkaisi heitä puoli vuotta askarruttaneen mysteerin.

Viranomaiset luulivat löytäneensä antiikkisen juutalaisen reliikin, mutta esine olikin kaukana siitä. 

Guardianin mukaan antiikkiosaston varkauksienestosta vastaava Amir Ganor sai poliisilta ilmoituksen kultaista valtikkaa muistuttavasta, hautausmaalta Jarusalemista löydetystä esineestä puoli vuotta sitten.

Vartija oli löytänyt esineen ja ilmoittanut siitä poliisille, sillä hän epäili sen olevan räjähde. Kun 8 kiloa painava mystinen kultaesine oli tarkastettu, poliisi antoi sen Israelin antiikista vastaaville viranomaisille. .

Ganor sanoo Guardianille ajatelleensa, että esinettä käytettiin raamatunaikaisissa juutalaisissa temppeleissä.

Kun kuusi kuukautta oli kulunut eikä viranomaisilla vieläkään ollut selvyyttä esineen alkuperästä tai käyttötarkoituksesta, viranomaiset julkaisivat Facebookissa kuvan ja kysyivät apua. Ehdotuksia tuli noin 300 ja käyttäjät epäilivät esineen olevan muiden muassa hierontalaite tai koriste.

Muutaman tunnin kuluttua tarkkasilmäinen Facebook-käyttäjä, italialinen mies kertoi yllättävän uutisen: esine oli New Age -henkinen laite, jonka väitetään muodostavan suojaavan ”auran” radioaktiivista säteilyä vastaan.

Viranomaiset julkaisivat kiitoksen Facebookissa.

– Joukkovoima on tehnyt tehtävänsä, viranomainen päivitti tiistaina ja kertoi, mikä esine todellisuudessa on.

– Saksalaisen yrityksen valmistamaa esinettä kutsutaan Isis Beameriksi. Nimi on annettu parantavan egyptiläisen jumalan mukaan.

Guardianin mukaan esine maksaa pienikokoisena 67 euroa ja suurimman mallin hinta on tuhat euroa. 

– Toivomme, että he, jotka ovat vastuussa esineestä ja sen piilottamisesta, ottavat yhteyttä meihin ja kertovat, kenelle kuolleiden ja haudattujen joukossa he halusivat antaa positiivista energiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.