Turisti palautti 15 vuotta sitten Pompejista varastamansa esineet sairastettuaan kahdesti syöpään – "Niissä on kirous"

Kanadalainen nainen lähetti takaisin varastamansa keramiikkaa syyttäen sitä vuosien epäonnesta, uutisoi The Guardian.

Nainen oli varastanut esineet 15 vuotta sitten muinaisesta Pompejin kaupungista Italiasta, mutta sai niistä omien sanojensa mukaan kirouksen.

Nicoleksi itseään kutsuva nainen lähetti Pompejissa sijaitsevaan matkatoimistoon kaksi mosaiikkilaattaa, amforan ja keramiikkaa sisältävän paketin. Lisäksi paketissa oli naisen kirje, jossa hän tunnusti varastaneensa esineet Pompejin arkeologisesta puistosta vuonna 2005, ollessaan parikymppinen. 

Varkauden hetkellä Nicole sanoi haluavansa saada palan historiaa, jota "kukaan ei voisi saada", mutta pyhäinjäännöksillä oli hänen mukaansa paljon negatiivista energiaa, joka liittyi paikan traagiseen historiaan. Muinainen Pompejn kaupunki hautautui Vesuvius-tulivuoren purkauksen alle vuonna 79.

Nicolen mukaan varastetut esineet toivat hänelle huonoa onnea. Hänellä on ollut taloudellisia vaikeuksia ja hän on sairastanut rintasyövän kahdesti.

– Ottakaa ne takaisin, olkaa kilttejä, ne tuovat huonoa onnea, niissä on kirous, nainen kirjoitti. 

Nicole halusi saada Jumalalta anteeksi palauttamalla esineet. Hän ei halunnut, että kirous siirtyisi hänen lapsilleen.

Useita varkauksia

Muinainen Pompejn alue on yksi Italian suosituimmista nähtävyyksistä, ja vuosien ajan sieltä on varastettu lukuisia esineitä. 

Vuosien varrella paikalle on palautettu niin paljon varastettuja pyhäinjäännöksiä yhdessä syyllisyyttä osoittavien kirjeiden kanssa, että Pompejn virkamiehet perustivat oman museon, jossa varastetut ja palautetut esineet voi nähdä. 

Yleensä turistit haluavat pitää pyhäinjäännöksiä matkamuistoinaan, mutta jotkut varkaat ovat myös yrittäneet myydä paloja Pompejin historiasta verkossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja