Oulussa luultiin sähköauton latausaseman räjähtäneen – katso kuva tapahtumapaikalta

Oulussa luultiin tapahtuneen sähköauton latausasemalla räjähdys tänään iltapäivälä kahden aikoihin.

Tapaus sattui Metsokankaantiellä Kaakkurissa. Hälytys tapahtuneesta tuli pelastusviranomaisille kahden aikoihin iltapäivällä, ja tehtävä kirjattiin suureksi räjähdykseksi.

Ilmoituksen mukaan tapahtunut liittyy sähköauton latausasemaan.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan MTV Uutisille, että kyse ei kuitenkaan ollut räjähdyksestä, vaan paikalla olleella sähkökaapilla tapahtui oikosulku.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan sähköasentaja oli työskentelemässä latausasemien läheisellä sähkökaapilla, kun tuntemattomasta syystä syntyi valokaari ja asentajalle sähköisku.

Vartija sammutti tulipalon

Valokaaren seurauksena myös noin neliömetrin kokoinen alue nurmikkoa kaapin vieressä syttyi tuleen.

Paikalle saapui ensimmäisenä vartija, joka sammutti palon käsisammuttimella estäen palon leviämisen läheisiin henkilöautoihin.

Pelastuslaitos varmisti paikan ja hälytti sähköalan ammattilaisen tekemään kaapin virrattomaksi. Sähköiskun saanut asentaja oli paikalla tajuissaan ja toimitettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Pelastuslaitos uskoo, että oikosulusta oli aiheutunut "posahdusääni", jota ilmoittajat olivat luulleet räjähdykseksi. Sen seurauksena tehtävänimike oli vakavampi kuin tilanne lopulta oli.

Tieto latausasemista oli sinänsä paikkansapitävä, sillä kyseessä oli sähköautojen latausaseman sähkökaappi.

Vakavien alkutietojen vuoksi paikalle oli hälytetty yhdeksän yksikköä Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta, mutta tehtävän kohteessa suoritti lopulta kaksi yksikköä.

Jutta ja otsikkoa päivitetty kokonaisuudessaan kello 14.37: Kyseessä oli räjähdyksen sijaan oikosulku.

Jutun kuva päivitetty 14.40 kello.

Lue myös:

    Uusimmat