Oulun seksuaalirikosvyyhti paisuu yhä, tutkinnassa jo 29 alaikäisiin kohdistunutta juttua – laajimman raiskausjutun lapsiuhria käytettiin hyväksi paljon luultua pitempään

Oulussa on 29 törkeää seksuaalirikosasiaa tutkinnassa 0:31
Oulun seksuaalirikosten tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kertoo illan Rikospaikassa meneillään olevista tutkinnoista

Oulun seksuaalirikosvyyhti on paisunut entisestään. Poliisin tutkinnassa on talven aikana ollut 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta, joihin kaikkiin liittyy alaikäinen uhri.

– Epäiltyjä näissä on kaikkiaan 30 ja heistä suurin osa ulkomaalaistaustaisia. Alaikäisiä uhreja on 20. Sukupuoliyhteys on ollut mukana ainakin puolessa tapauksista, rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo illan Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Laajin juttu kesti yli vuoden

Poliisi on tutkinut kokonaisuuksia muun muassa epäiltynä törkeänä raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Osa tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan. Laajimman jutun esitutkinta on edelleen kesken. Jutussa on epäiltyinä kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä.

Poliisin mukaan uhria, selvästi alaikäistä suomalaistyttöä, on käytetty hyväksi toista vuotta, eli paljon pitempään kuin tähän asti on tiedetty.

– Joidenkin epäiltyjen osalta törkeiden seksuaalirikosten tekoaika ulottuu vuoteen 2017 asti, Kiiskinen sanoo ohjelmassa.

Kaikki jutun epäillyt ovat joko kiistäneet teot, mistä heitä epäillään tai väittäneet, etteivät he ole tienneet uhrin olevan alaikäinen.

Nuorin uhri vasta muutaman vuoden ikäinen

Rikospaikan tietojen mukaan Oulun poliisin tutkinnassa olevien törkeiden seksuaalirikoskokonaisuuksien nuorin uhri on muutaman vuoden ikäinen lapsi. Siinä epäilty tekijä on kantasuomalainen.

Toiseksi nuorin uhri on 10-vuotias. Teosta epäilty on ulkomaalaistaustainen.

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35 MTV3

Lue myös:

    Uusimmat