Oulussa lapsen raiskauksesta epäilty 25-vuotias mies otettu kiinni Saksassa – päästettiin kerran vahingossa vapaaksi

Yksi Oulun epäillyistä on edelleen pakosalla 0:30

Oulun seksuaalirikoksesta epäilty ja etsintäkuulutettu henkilö on otettu kiinni Saksassa, kertoo Suomen poliisi.

Oulun poliisin mukaan 25-vuotias Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiei otettiin eilen illalla kiinni Saksassa Saarbückenin kaupungissa.

– Meille on tullut yöllä tieto tästä asiasta, että hänet on eilen illalla otettu kiinni. Tietoa kiinniottotavasta tai muutakaan yksityiskohtaista tietoa ei tällä hetkellä ole, kertoo rikosylikomisario Markus Kiiskinen MTV Uutisille.

Miestä epäillään seksuaalirikoksista, jonka uhrina on hieman yli 10-vuotias suomalaistyttö.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut miehen poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään raiskaukseen.

Siirretään tammikuun aikana Suomeen

Keskusrikospoliisi lisäsi miehen joulukuussa Europolin etsityimpien rikollisten listalle, kun Oulun poliisi oli etsintäkuuluttanut hänet kansainvälisesti.

Mies otettiin kiinni Saksassa jo aiemmin, mutta Saksan poliisi päästi hänet vapaaksi vahingossa tietokatkoksen vuoksi.

Keskusrikospoliisi vastaa nyt miehen luovutus- ja noutojärjestelyistä. Toistaiseksi mies on vielä Saksan poliisiviranomaisten hallussa. Poliisin mukaan mies saataneen siirrettyä Suomeen tämän kuun aikana.

– Oletettavasti tammikuun aikana. Tietty protokolla ja byrokratia pitää käydä läpi, kun henkilö siirretään. Siihen liittyy tämä ajankulu, joka nyt ottaa muutaman viikon käytännössä, Kiiskinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat