Mainos

Oulun epäillyistä raiskauksista kiinniotetut ovat neljää eri kansallisuutta – poliisi arvioi tekijäjoukon kasvavan

1:55

Poliisi selvittää Oulussa poikkeuksellisen törkeitä epäiltyjä nuorten tyttöjen raiskauksia. Tutkinnanjohtajan mukaan tutkintavankeudessa on neljää eri kansallisuutta omaavia henkilöitä.

– Tässä on neljää eri kansallisuutta omaavia henkilöitä kiinniotettuna tutkintavankeudessa, ja heistä osalla on Suomen kansalaisuus. Osalla heistä on asia prosessissa vielä, osa on pakolaisstatuksella, kertoo tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Kiiskisen mukaan yhtään niin sanotusti kantasuomalaista ei ole rikoksesta epäiltynä.

Poliisi on ottanut kiinni tapauksiin liittyen jo yhdeksän miestä ja arvioi tekijäjoukon vielä kasvavan. 

Nuorin uhreista on ollut vain noin kymmenvuotias, kaksi muuta alle 15-vuotiaita.


"Toivomme, että ihmiset pitävät pään kylmänä"

Tähän saakka Oulun poliisi on saanut selville, että kaikkiin uhreihin on saatu yhteys netin välityksellä. Nuoria, alle 15-vuotiaita tuttöjä on houkuteltu erilaisilla lahjoilla, alkoholilla tai tupakalla.

– Kun on saatu luotua yhteys ja päästy tapaamiseen, seuraukset ovat olleet pahimmillaan poikkeuksellisen törkeitä, kertoo tutkinnanjohtaja Kiiskinen.

Hän kertoo, että ilmiön takana ovat noin 20–30-vuotiaat ulkomaalaistaustaiset miehet, jotka ainakin osin tuntevat toisensa. Tutkintavankeudessa on nyt kahdeksan, lisäksi yksi on pidätettynä. Tieto epäiltyjen taustasta huolettaa myös poliisia.

– Toivomme, että ihmiset pitävät nyt pään kylmänä eivätkä tartu oman käden oikeuteen. Poliisi on hyvässä vauhdissa asian selvittämisen kanssa ja toivomme saavamme työrauhan, jotta asia voidaan tutkia perusteellisesti, sanoo Kiiskinen.

Lue tapauksen taustat:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja