MTV paikalla: Oulua kuohuttaneet seksuaalirikosepäilyt valuvat käräjille – syytetyn penkille istuu tänään 22-vuotias mies, jonka epäillään raiskanneen lapsen törkeästi taivasalla

Oulussa on 29 törkeää seksuaalirikosasiaa tutkinnassa 0:31
Poliisi on tutkinut Oulussa kaikkiaan 29 törkeää seksuaalirikosasiaa talven aikana.

Oulun käräjäoikeudessa alkaa tänään ensimmäinen oikeudenkäynti kaupunkia viime aikoina kuohuttaneisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen. Syytetyn penkille istuu 22-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, jonka epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tytön törkeästi.

Miehelle luetaan syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä törkeästä raiskauksesta. Syytteiden mukaan rikokset ovat tapahtuneet Tuiran kaupunginosassa marraskuun 17. päivänä. Mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että rikoksen epäillään tapahtuneen ulkoilmassa. Tarkempia tietoja tapahtuneesta ei ole julkisuuteen kerrottu.

Oikeussalissa asiaa tullaan puimaan useamman päivän ajan, todennäköisesti suljettujen ovien takana. Syytetty on tällä hetkellä vangittuna. 

Nyt käsittelyyn tulevan rikosepäilyn lisäksi Tuirassa uskotaan tapahtuneen marraskuun 17. päivänä myös toinen alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistunut seksuaalirikos. Kyseisessä tapauksessa epäiltynä on toinen mies, ja myös uhri on eri.

Kyseinen tapaus on yhä syyteharkinnassa, eikä sitä käsitellä tänään oikeudessa.

Kaikkiaan 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta

MTV Uutiset kertoi viime viikolla, että poliisi on talven aikana tutkinut Oulussa kaikkiaan 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta, joihin kaikkiin liittyy alaikäinen uhri.

Rikoksista epäiltynä on ollut kaikkiaan 30 henkilöä, joista valtaosa on ulkomaalaistaustaisia.

Jutuista laajin ja eniten julkisuutta saanut liittyy reilusti alaikäisen tytön hyväksikäyttöön, jonka uskotaan jatkuneen jopa toista vuotta.

Kyseisessä tapauksessa rikoksista epäiltyinä on kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. He ovat kaikki kiistäneet joko teot tai tietäneensä uhrin olevan alaikäinen.

Lue myös:

    Uusimmat