Kolmekymppinen mies hyväksikäytti lapsia asunnossaan: 14-vuotiaan uhrin kaverit tulivat apuun, kun mies oli raiskaamassa sammunutta uhria

0:55
Hyväksikäyttö voi jättää syvät arvet. Lapsena hyväksikäytetty Maija purki painajaisensa runoiksi.

Vuonna 1986 syntynyt Ahmed Khalif Mohamed tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä toisessa tuomiossa 3 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tämän lisäksi käräjäoikeus tuomitsi hänet toisesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 8 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Toisessa tuomiossa syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin.

Raiskasi tiedottoman 14-vuotiaan

Mohamed oli tehnyt rikokset vuoden 2019 tammi- ja helmikuussa.

Toisessa tapauksista mies oli raiskannut vahvan päihtymystilan vuoksi tiedottomassa tilassa olleen 14-vuotiaan lapsen. Uhri oli nauttinut huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä ja alkoholia ennen miehen asunnolle saapumista. Hän ei tuntenut tekohetkellä 32-vuotiasta miestä ennalta.

Mohamed oli muun muassa työntänyt sormensa uhrin peräaukkoon ja kosketellut tämän rintoja ja sisäreisiä. Teko keskeytyi uhrin kavereiden herättyä ja käskettyä miehen pois uhrin päältä.

Hyväksikäytti lasta vessassa

Teoista myöhemmässä Mohamed oli taluttanut uhrin asuntonsa vessaan, jossa hän kosketteli tämän rintoja, pakaroita ja sukuelintä. Tämän jälkeen hän oli yhdynnässä 15-vuotiaan uhrin kanssa. Mies juotti uhrille alkoholia ennen tekoa. Osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Syyte törkeästä raiskauksesta kuitenkin hylättiin, koska oikeus ei näytön perusteella voinut riittävällä varmuudella katsoa, että teko tapahtui käyttämällä väkivaltaa, uhkailua tai uhrin avutonta tilaa.

Mohamed määrättiin korvaamaan toiselle uhrille 4300 euroa korvauksena henkisestä kärsimyksestä ja toiselle lapselle 3500 euroa samaisesta syystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja