Parikymppistä ulkomaalaista miestä syytetään 14-vuotiaan tytön Oulussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta

Oulun seksuaalirikosten tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kommentoi tutkintaa 2:58
Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kommentoi Oulun seksuaalirkosvyyhtiä tammikuussa.

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen 22-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä vastaan Oulun Tuirassa marraskuussa tapahtuneesta seksuaalirikoksesta, jossa uhrina on 14-vuotias tyttö.

Oulussa nostettiin keskiviikkona ensimmäinen syyte kaupunkia viime kuukausina kuohuttaneista seksuaalirikosepäilyistä.

22-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Uhri on 14-vuotias tyttö.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Oulun Tuiran kaupunginosassa marraskuun puolivälissä. Mies on kiistänyt epäilyt.

Syytteiden sisältö tulee julkiseksi vasta, kun niiden käsittely alkaa Oulun käräjäoikeudessa 26. helmikuuta. Oikeus myös todennäköisesti salaa osan syytteiden sisällöstä, kuten seksuaalirikosjutuissa on tapana uhrin suojelemiseksi.

Käräjäkäsittelylle on varattu kaikkiaan kolme päivää, joista viimeinen on 13. maaliskuuta. Oikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Poliisi on tutkinut Tuirassa myös toista seksuaalirikosepäilyä, jossa toista ulkomaalaistaustaista miestä epäillään toisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjän mukaan tämä asia on edelleen syyteharkinnassa ja se käsitellään erikseen käräjäoikeudessa.

Jälleen uusi epäilty vangittiin

Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoi STT:lle, että poliisi on viime kuukausina tutkinut kaikkiaan kymmentä rikoskokonaisuutta, joissa on yhteensä alle 20 epäiltyä. Muutama tapaus on jo edennyt syyteharkintaan.

Tuorein rikosepäily tuli julki tällä viikolla. Poliisi kertoi maanantaina, että ulkomaalaistaustaista miestä epäillään kahden alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta ja nuoremman uhrin osalta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikosten epäillään tapahtuneen viime viikonloppuna yksityisasunnossa Oulussa. Epäiltyjen rikosten uhreista yksi on alle 16-vuotias ja toinen alle 18-vuotias. Kiiskisen mukaan on mahdollista, että tapaukseen liittyen tehdään vielä lisää kiinniottoja.

Keskiviikkona mies vangittiin. Samalla poliisi kertoi, että miestä epäillään myös törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tammikuussa. Poliisin mukaan uhri on 14-vuotias tyttö. 

Uutista päivitetty 15.33.

Lue myös:

    Uusimmat