Oulun hyväksikäyttötapauksista ensimmäinen tuomio – uskonnollisesta kasvatuksesta vastannut mies raiskasi alle 10-vuotiaan tytön sormin

3:47
Oulun raiskaaja sai kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion.

Oulun käräjäoikeus on langettanut ensimmäisen tuomion niin sanotuista Oulun hyväksikäyttötapauksista.

Oikeus antoi runsaan kolmen vuoden tuomion 44-vuotiaalle Muso Asoeville, joka hyväksikäytti alle 10-vuotiasta tyttölasta seksuaalisesti myös raiskaten tämän. Rikokset tapahtuivat viime kesänä ja syksynä.

Rikos paljastui lapsen puheista

Mies oli neljällä eri kerralla kosketellut tyttöä ja viimeisellä kerralla tunkeutunut sormin tämän sukuelimeen. Teko tuomittiin raiskauksena, koska mies oli pitänyt lapsen olkapäistä ja jalasta kiinni, jolloin siinä katsottiin tapahtuneen väkivaltaa. Miehen katsottiin myös käyttäneen hyväkseen tytön kykenemättömyyttä puolustaa itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Rikosepäily oli tullut ilmi lapsen puheista.

Mies kiisti syytteet, väittäen lapsen kertomusta valheelliseksi. Lapsen kertomuksen uskottavuuden puolesta puhui kuitenkin tämän käytöksen muuttuminen tekoajankohtana. Lapselle ei aiheutunut fyysisiä vammoja.

Lue myös: "

Mies vastasi lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta

Mies sai törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta yhteensä 3 vuoden 8 kuukauden rangaistuksen. Hänet tuomittiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 9500 euroa ja kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1000 euroa.

Rangaistusta korotettiin nuoren iän ja tämän tekijää kokeman erityisen luottamuksen vuoksi. Miehen tehtävä oli vastata lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta. Miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Ensimmäinen tuomio kohutusta ilmiöstä

Tapaus on ensimmäinen oikeuden tuomion saanut seksuaalirikos, joita Oulun poliisi on tutkinut suuren yleisökiinnostuksen saattelemana. Tapauksia yhdistää se, että niissä teoista epäillään maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia henkilöitä.

Vaikka tapaukset onkin keskusteluissa niputettu toisiinsa, ei tekojen välillä poliisin mukaan ollut selviä yhteyksiä, vaikka osa epäillyistä henkilöistä ilmeisesti toisensa tunsikin. 

Juttua muokattu kello 17.08. Lisätty tuomitun nimi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja