Mies sai tuomion pikkutytön raiskauksesta Oulussa – oikeus salasi kaikki asiakirjat, uhrin asianajaja ihmeissään: "Olisi ollut hyvä, että tekoa olisi avattu julkisemminkin"

3:47
Oulun raiskaaja sai kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion.

Oulun seksuaalirikoksessa uhriksi joutuneen alle 10-vuotiaan tytön asianajaja ihmettelee oikeuden asiakirjojen täydellistä salaamista. 

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään 44-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen Muso Asoevin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Mies tuomittiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 9500 euroa ja kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1000 euroa.

"Tilanne on kummallinen"

Uhrin avustaja Katri Mäkinen ihmettelee sitä, miksi käräjäoikeus halusi salata kokonaan kiin oikeudenkäynnin, asiakirjat kuin antamansa tuomionkin.

– Asianomistaja ei vaatinut koko oikeudenkäyntiä ja tuomiota salaiseksi, me halusimme salata vain hänen henkilöllisyytensä. Meidän mielestämme olisi ollut hyvä, että asiaa ja tekoa olisi avattu enemmän ja julkisemminkin.

– Tämä oli uskonnollisessa yhteisössä tapahtunut teko, mutta tilanne on kummallinen, kun emme voi avata asiaa yhtään enempää, Mäkinen sanoo MTV Uutisille.

Salissa katsottiin videoitu uhrin kertomus

Oikeudenkäynti kesti kolme päivää. Alle 10-vuotias tyttö ei ollut itse paikalla oikeudessa, mutta salissa katsottiin videotallenne hänen kertomuksestaan. Oikeudessa kuultiin myös useita henkilötodistajia.

– Tyttö on saanut apua ja tukea teon jälkeen. Tämä on ollut suuri järkytys hänelle ja hänen perheelleen, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan asianomistaja on tyytyväinen tuomioon.

– Rangaistus on ankara ja korvaukset menivät vaaditun mukaisesti läpi, joten asianomistaja on toki tyytyväinen, Mäkinen sanoo.

Tuomittu puolestaan aikoo valittaa tuomiosta. Mäkisen mukaan tämä ei ole yllätys.

– Osasimme odottaa sitä. Olisimme pikemminkin yllättyneet, jos juttu ei etenisi hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja