Oulussa alle 10-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta tuomittu valittaa tuomiosta: "Päämieheni myöntää, että hän opetti tytölle uskontoa, mutta kiistää koskettelut ja raiskauksen"

3:47
Oulun raiskaaja sai kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion.

Oulun käräjäoikeus langetti tänään ensimmäisen tuomion niin sanotuista Oulun hyväksikäyttötapauksista.

Oikeus tuomitsi 44-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen Muso Asoevin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Mies valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

– Päämieheni on kiistänyt teot, teonkuvauksen ja syytteet kokonaisuudessaan, joten hän aikoo valittaa tuomiosta. Hän valittaa myös korvauksista, miehen asianajaja Meeri Luolavirta kertoo.

Mies tuomittiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 9500 euroa ja kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1000 euroa.

Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti alle 10-vuotiasta tyttölasta seksuaalisesti myös raiskaten tämän. Rikokset tapahtuivat viime kesänä ja syksynä.

Tuomittiin raiskauksena

Oikeuden mukaan mies oli neljällä eri kerralla kosketellut tyttöä seksuaalisesti olennaisella tavalla ja viimeisellä kerralla tunkeutunut sormin tämän sukuelimeen ja kosketellut lapsen sukuelintä.

Teko tuomittiin raiskauksena, koska mies oli pitänyt lapsen olkapäistä ja jalasta kiinni, jolloin siinä katsottiin tapahtuneen väkivaltaa. Miehen katsottiin myös käyttäneen hyväkseen tytön kykenemättömyyttä puolustaa itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Rikosepäily oli tullut ilmi lapsen puheista.

Mies kiisti syytteet ja hän väitti lapsen kertomusta valheelliseksi. Miehen mukaan lapsi oli laitettu kertomaan valheellinen tarina ja taustalla vaikutti muun muassa velka-asia.

Opetti lapselle uskontoa

Miehen tehtävänä oli vastata lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta.

– Mies myöntää sen, että hän opetti tytölle uskontoa ja hän tunsi tytön, mutta hän kiistää koskettelut ja raiskauksen, Luolavirta kertoo.

Opetussuhde oli kestänyt joitakin kuukausia, jonka ajan mies ja tyttö olivat tunteneet ennen tekoja.

Tuomittu mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana.

– Hänellä on hyvin erilainen käsitys tästä asiasta ja hän on ollut tästä järkyttynyt, asianajaja sanoo.

Asianomistaja tyytyväinen tuomioon

Oikeus uskoi lapsen kertomusta. Uskottavuuden puolesta puhui muun muassa se, että lapsen käytös muuttui tekoajankohtana. Lapsella ei todettu lääkärissä fyysisiä vammoja.

Rangaistusta korotti lapsen nuori ikä ja se, että lapsi tunsi erityistä luottamusta tekijää kohtaan.

Uhriksi joutuneen tytön asianajaja Katri Mäkisen mukaan asianomistaja on tyytyväinen tuomioon.

– Rangaistus on ankara ja korvaukset menivät vaaditun mukaisesti läpi, joten asianomistaja on toki tyytyväinen, Mäkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja