Oululaismiehelle neljä vuotta vankeutta veljensä tappoyrityksestä – huusi haavoittuneen uhrinsa perään: "Koitappa selvitä tuosta penikka"

Velkaantunut puukottaja oli veljelleen vihainen siitä, ettei tämä suostunut lainaamaan rahojaan. Kauna johti hengenvaaralliseen väkivaltatilanteeseen.

Tapaus sattui Oulussa heinäkuun alussa. Mies oli istuskellut nurmialueella kaverinsa kanssa eikä huomannut lainkaan, kuinka hänen veljensä lähestyi takaapäin.

Yhtäkkiä mies ymmärsi olevansa itseään merkittävästi kookkaamman veljen lukkomaisessa kuristusotteessa. Kaveri tuli väliin ja sai kuristusotteen auki.

Kun uhri pääsi luikahtamaan irti ja kääntyi, hän näki kuristajan olevan oma veljensä. Tilanne eskaloitui nyrkkinujakaksi. Kimppuun hyökännyt veli otti taskustaan puukon ja löi sillä veljeään vasempaan kylkeen.

Nujakka päättyi, kun kaveri riuhtoi puukottajan irti uhrinsa kimpusta. Haavoittunut veli lähti takaisin äitinsä asunnolle, josta oli paikalle alkujaan tullutkin. Hän ei vielä tässä vaiheessa ymmärtänyt vammojensa vakavuutta.

– Koitappa selvitä tuosta penikka, puukolla lyönyt veli huusi hänen peräänsä.

Menetti tajuntansa

Äidin asunnolle päästyään mies menetti tajuntansa. Paikalle hälytettiin poliisit ja ambulanssi. Mies joutui sairaalaan hengenvaarallisten vammojen takia.

Teon motiivina olivat perheensisäiset velka-asiat ja huumausaineet. Puukottaja oli ajautunut ongelmiin, eikä veli ollut suostunut lainaamaan hänelle rahaa.

Oulun käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että veljekset olivat taistelleet jo puukotusta edeltävänä päivänä. Tuolloin uhri oli puolustanut itseään veljen hyökkäykseltä ja lyönyt häntä leukaan. Sen seurauksena veli oli jahdannut häntä puukon kanssa juosten.

Uhri oli jälleen paennut äitinsä kotiin. 

Ville Pekka Kehusmaa, 30, tuomittiin tapon yrityksestä neljän vuoden vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan veljelleen yli 4 000 euroa korvauksia kärsimyksestä ja kivuista.

Tuomittu on ollut vangittuna heinäkuisesta kiinniotostaan lähtien.

Oulun käräjäoikeuden perjantaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat