"Piirileikki" parkkipaikalla olikin raaka veriteko: 36-vuotiaalle miehelle 11,5 vuotta vankeutta tuttavansa taposta Kutemajärvellä 

Mies oli lyönyt uhriaan ainakin 20 kertaa puukolla eri puolille vartaloa Kangasniemellä Kutemajärven kylässä Nalikkatorilla. Etelä-Savon käräjäoikeuden ratkaisusta ilmenee, että miesten välillä oli kaunaa ja aiempia erimielisyyksiä muun muassa henkilöauton käyttöön liittyen. 

Surmatyön jälkeen mies oli paennut paikalta uhrilta anastamallaan Mercedeksellä. 

36-vuotias mies oli helmikuussa viiltänyt tuttavamiestään teräaseella vasempaan poskeen ja paria viikkoa myöhemmin maaliskuussa tappanut saman henkilön.

Mies oli lyönyt uhriaan ainakin 20 kertaa puukolla eri puolille vartaloa Kangasniemellä Kutemajärven kylässä Nalikkatorilla. 

Etelä-Savon käräjäoikeuden ratkaisusta ilmenee, että miesten välillä oli kaunaa ja aiempia erimielisyyksiä muun muassa henkilöauton käyttöön liittyen. 

Henkirikos tapahtui tiistaisena aamupäivänä. Mies oli seurannut uhriaan parkkipaikalle. Kahden miehen oli nähty ensin ajautuvan kahnaukseen, jonka aikana he olivat nahistelleet ja tyrkkineet toisiaan.

Kauhnaus oli päättynyt puukotukseen. Kun uhri yritti paeta tilanteesta, tekijä oli puukottanut häntä myös selkään. Surmaniskut eivät päättyneet vielä silloinkaan, kun uhri kaatui maahan. 

Veriteon jälkeen mies oli paennut paikalta uhrilta anastamallaan Mercedeksellä. 

Vetosi hätävarjeluun

Tapauksella oli silminnäkijöitä. Autostaan käsin tapahtunutta seuranneen todistajan mukaan tilanne oli ensin näyttänyt "piirileikiltä", jossa osapuolten roolit olivat vaihdelleet. Lopulta toinen miehistä oli silminnäkijän mukaan huitaissut uhria voimakkaasti selkään. 

Yksi todistajista oli kohdannut maassa maanneen uhrin, joka oli anellut apua henkitoreissaan. Kun ensihoitajat saapuivat paikalle, miehen tilanteelle ei kuitenkaan ollut enää mitään tehtävissä. 

Käräjäoikeus ei uskonut tekijän selitystä siitä, että hän olisi itse joutunut puolustautumaan uhrin hyökkäykseltä. Oikeus huomioi myös, että tekijä oli tietoisesti jättänyt apua pyydelleen ja vielä tajuissaan olleen uhrin tekopaikalle kärsimään ja poistunut itse paikalta.

Mies kiisti tappamisaikeet ja katsoi syyllistyneensä korkeintaan hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon.

Matti Antero Olavi Kolehmainen tuomittiin pahoinpitelystä ja taposta 11 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan noin 30 000 euroa kärsimys- ja oikeudenkäyntikorvauksia uhrin omaisille. 

Etelä-Savon käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja