Video tallensi, kun nuorukainen puukotti skeittaria espoolaiskoulun pihalla – retosteli veriteolla Snapchatissa: "Kosk tapoin pari äijää"

Puukotus espoolaiskoulun pihalla tallentui videolle: nuorukainen retosteli veriteolla Snapchatissa, mutta ilmoittautui lopulta itse poliisille 3:20
Tapon yritys tallentui videolle: nuorukainen puukotti skeittaria koulun pihalla – veriteon taustalla pieleen menneet päihdekaupat

Espoon keskuksessa sijaitsevan Hösmärinpuiston koulun pihalla tapahtui heinäkuun lopussa tapon yritys. Nuoret miehet setvivät välejään hengenvaarallisesti puukon ja skettilaudan kanssa. Taustalla olivat päihdekauppaa koskevat erimielisyydet.

Tapauksesta annettiin perjantaina tuomio Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Valvontakameratalleesta näkyy, kuinka kaksi nuorta miestä kävelee koulupihalle. Hetken kuluttua paikalle saapuu kolmas nuori mies.

Kaksikon oli tarkoitus ostaa päihteitä kyseiseltä nuorukaiselta. Tuomiolauselmasta ei ilmene, mistä aineista oli kyse.

Miehet eivät kertomansa mukaan tunteneet toisiaan entuudestaan.

Nyrkillä naamaan

Myyjä ojentaa kauppatavaran ostajalle, joka laittoi päihteet taskuunsa. Päihdemyyjän mukaan ostaja oli kauppahinnan kuullessaan sanonut että “rahoja ei tule”.

Ostaja puolestaan väitti kuulusteluissa, ettei hän ollut edes ehtinyt maksaa, kun myyjä oli jo käynyt hänen kimppuunsa.  

Videolla näkyy, kuinka myyjä lyö yllättäen ostajaa naamaan ja juoksee etäämmälle. Hän kaivaa repustaan kookkaan veitsen ja lähtee juoksemaan ostajan perään. Hän huitoo ostajaa puukolla, mutta ei osu.

Ostaja pakenee etäämmälle ja myyjä luovuttaa.

Myyjä palaa takaisin lähtöpaikalle ja käy nyt ostajan kaverin kimppuun, joka kaupanteon aikaan jäi seisoskelemaan etäämmälle. 

Ostajan kaveri yrittää suojautua skeittilautansa taakse ja lyö sillä myyjää, joka kuitenkin ehtii sohia häntä puukolla muutaman kerran.

Luuli puukoniskuja lyönneiksi

Tallenteelta näkyy, kuinka paikalle juoksee muitakin henkilöitä. Tässä vaiheessa puukottaja ja uhri ovat kuitenkin liikkuneet pois kameran kattamalta alueelta. 

Puukotuksen uhriksi joutunut nuori mies kertoi kaatuneensa aitaan paetessaan puukottajaa. Kun uhri oli maassa, puukottaja myös löi ja potki häntä. Väkivallanteko päättyi, kun paikalle juosseet myyjän kaverit käskivät häntä lopettamaan. 

Tapauksella oli myös muitakin silminnäkijöitä. 

Tajunnan rajamailla ollut uhri hoiperteli pois paikalta. Hän oli ensin luullut puukoniskujen olevan voimakkaita lyöntejä. 

Lääkärin mukaan vammat olivat hengenvaarallisia. Uhrille tuli kaksi viiden sentin syvyistä pistohaavaa selkään, verenvuotoa rinta-onteloon ja selkälihakseen, mustelmia ja turvotusta ylähuuleen, hänen etuhampaansa lohkesivat.

Puukottaja perusteli toimineensa itsepuolustukseksi, koska hänen päihteensä oli viety. 

Myöhemmin hänen puhelimensa hakuhistoriasta selvisi, että hän oli etsinyt uutisia välikohtauksesta. Lisäksi nuori mies oli Snapchat-keskustelussa todennut, että hänet napataan “Kosk tapoin pari äijää”. Hän kertoi keskustelukumppanilleen, että hänet oli yritetty ryöstää.

Ilmoittautui itse

Mies kävi itse ilmoittautumassa poliisille muutama päivä teon jälkeen, kun hän näki valvontakameratallenteesta peräisin olevan kuvansa uutisissa.

Tekoaikaan 17-vuotias nuorukainen tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina nuorena henkilönä tehdyistä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja tapon yrityksestä kolmen vuoden ja yhden kuukauden vankeuteen.

Hänet vangittiin heinäkuun lopussa.

Lisäksi tekijä joutuu korvaamaan puukotuksen uhrille kipu- ja kärsimyskuluista lähes 10 000 euroa ja toiselle uhrille 1 600 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen koitui oikeudenkäyntikuluja noin 3 600 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.


Aihetta käsiteltiin tänään myös MTV Uutiset Livessä. Katso lähetys alapuolelta.


Nuorten välinen päihdekauppa sai häijyn lopun – uhria puukottanut mies tuomittiin vankeuteen 1:30


Lue myös:

    Uusimmat