Oudot kysymykset viisumihakemuksissa – lue lista!

Viisumihakemuksen täyttäminen voi olla kinkkistä. Lue, mitkä ovat kummallisimmat kysymykset maahantulijoille!


Brittilehti Telegraph uutisoi IXPVisas.com -sivuston kyselystä, joka selvitti eri maiden erikoisia kysymyksiä viisumikaavakkeessa. Kyselyyn osallistuneet 1452 matkailijaa paljastivat, mitkä ovat olleet kummallisimmat ehdot maahantulolle, joihin he ovat reissuillaan törmänneet.


– Jotkut kysymykset voivat vaikuttaa hieman naurettavilta maahantulijoiden mielestä, mutta ne vain heijastavat kulttuurieroja, Liam Clifford  IXPVisas.comista selittää. Hän toteaakin, ettei rajalla kannata vitsailla viranomaisille, vaan oudotkin kysymykset tulee ottaa vakavasti.


Tässä kymmenen vastaajien mielestä kummallisinta kysymystä:


1. “Kuvaile viiksiäsi/partaasi"” – eras vastaajista väitti löytäneensä tämän kysymyksen hakiessaan viisumia Meksikoon. Vastausvaihtoehtoja olivat niukka, tuuhea ja leikattu.


2. “Oletko vieraillut maatilalla viimeisen kuuden viikon aikana?" Australiaan mielivän tulee varautua selventämään maatilavierailujaan.


3. “Kuinka monta vaimoa aiot tuoda mukanasi?” Tätä on kysytty Lähi-idässä matkustelleelta liikemieheltä viisumia hakiessa.


4. “Kummalla puolella vuodetta vaimosi nukkuu?" Kaksi vastaajaa kertoi, että heiltä oli kysytty nukkumistavoista Yhdysvalloissa.


5. Eräs vastaaja kertoi, että Kiinassa viisumihakemuksessa tiedusteltiin tavanomaiseen tapaan vierailun syytä, mutta vastausvaihtoehdoksi tarjottiin myös yksinkertaisesti "vierailu".


6. Intian viisumihakemus vaatii ilmoittamaan uskonnollisen vakaumuksen, eikä "Ei ole" kelpaa vastaukseksi. Sen sijaan uskonnottoman matkalaisen tulee valita "Jokin muu" ja tarkentaa siihen vakaumustaan tai sen puutetta.


7. Meksikon maahantulokaavakkeeseen oli pujahtanut kirjoitusvirhe. Lomakkeessa lukee “Foreigners please sing in the box"(Ulkomaalaiset, olkaa hyvä ja laulakaa laatikossa)”. Laulamisen "sing" sijaan tulisi lukea "sign", eli laatikkoon pitää taiteilla allekirjoitus eikä laulunäytettä.


8. “Rauhan tai sodan aikana, onko hakija koskaan ollut osallinen tai epäiltynä osallisuudesta sotarikoksiin, rikoksiin ihmisyyttä vastaan tai kansanmurhaan?" Tätä on kysytty ulkomaalaisilta Iso-Britanniaan saapuvilta opiskelijoilta.


9. “Onko hakija koskaan ollut osana, tukemassa tai rohkaisemassa terrorismia missään maassa?" Tätä kysymystä kysytään eri muodoissaan sekä Yhdysvalloissa että Iso-Britanniassa.


10. “Nimeä kolme asiaa…" Seitsemän kyselyyn vastanneen mukaan maahan tulevia opiskelijoita pyydettiin nimeämään asioita, jotka liittyvät siihen alaan, jota he kertovat opiskelevansa. Tällä halutaan varmistaa, ovatko he oikealla asialla.

Lähde Telegraph.co.uk

Mitkä ovat oudoimmat rajamuodollisuudet tai utelut ulkomailla, joihin itse olet törmännyt? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja