Otteluvalvoja ei nähnyt kontaktia Tapparan voittomaalissa

Tappara paiski jääkiekon neljännessä SM-finaalissa kaukalossa töitä yli 75 minuuttia, mutta uuvuttavin oli odotus Tomas Plihalin jatkoerän läpiajon jälkeen: maali vai ei?

Päätuomarit Aleksi Rantala ja Antti Boman vapauttivat Tapparan pelaajat ja Hakametsän tamperelaiskatsojat piinasta videotarkistuksen jälkeen. Hyväksytty osuma varmisti Tapparan 3-2-voiton ja etulyöntiaseman finaalisarjassa.

Suomen mestaruus on katkolla Tapparalle keskiviikkona Kärppien kotihallissa Oulun Raksilassa. Kärppien 1-3-tappioasemasta ei mikään joukkue ole SM-finaaleissa tullut takaa ohi, sillä Suomessa ei ole koskaan pelattu seitsemän loppuottelun sarjaa.

Plihal nosti kiekon ajassa 75.23 kiistatta ohi Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen, mutta vierasjoukkueen mukaan Tapparan tshekkihyökkääjä osui Rynnäkseen ja häiritsi siten maalivahtia.

- Videolta se tarkistettiin. Minun mielestäni kontaktia ei ollut, otteluvalvoja Pertti Juhola kommentoi maalia.

Kärpille jäi jossiteltavaa. Juhamatti Aaltosen osumaa 1-1-tilanteessa toisessa erässä ei hyväksytty maalivahdin häirinnän takia. Tappara-vahti Juha Metsolaan näytti törmäävän oma puolustaja.

Lue myös:

    Uusimmat