Ota vinkit talteen: Näillä keinoin jokainen kuljettaja voi pienentää hirvikolarin riskiä

Hälytysajossa ollut poliisipartio vältti täpärästi karmean kolarin – katso kojelautakameran video 0:19
Katso videolta, miten täpärästi hälytysajossa ollut poliisipartio vältti karmean kolarin.

Hirvikolareiden vaara on suurimmillaan aina syksyn tullen ja metsästyskauden alkaessa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistuttaa, että aivan jokainen voi itse pienentää onnettomuusriskiä omalla toiminnallaan.

Traficom kertoo tiedotteessaan, että Suomessa tapahtui vuonna 2020 yli 1 500 hirvionnettomuutta. Viime vuosina ihmishenkiä on menetetty 1–3 hirvionnettomuudessa vuosittain.

Hirvionnettomuuksia tapahtuu ympäri vuoden, mutta selvästi eniten syyskuusta joulukuuhun yltävällä jaksolla, ja erityisesti iltapäiväneljän ja puolenyön välisenä aikana eli iltahämärällä.

Hirvikolareita voidaan ehkäistä rakentamalla esimerkiksi aitoja ja yli- tai alikulkupaikkoja sekä oikeaoppisella varoittamisella hirvivaara-alueista

Miten pienentää hirvikolarin riskiä?

Jokainen voi itse pienentää hirvionnettomuuden todennäköisyyttä omalla ajokäyttäytymisellään eli olemalla tarkkaavaisena erityisesti aamu- ja iltahämärässä sekä pudottamalla ajonopeutta erityisesti hirvivaara-alueilla.

– Nyt on kaikilla kuljettajilla hyvä hetki palauttaa mieleen syventävän vaiheen- tai riskienhallintakoulutuksessa saamiaan hyviä neuvoja ja ohjeita pimeällä ajamiseen sekä varautumiseen hirvikolareihin. Nopeutta kannattaa vähentää ja lisätä havainnointia hirvivaara-alueilla, kannustaa Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi Traficomin tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat