Ota nämä asiat huomioon koiran talvitakkia valitessa – eläinkouluttaja tyrmää turhan asustamisen: "Hirvittää katsoa..."

Näin valitset oikean talvitakin koirallesi 1:32
Miten valita koiralle oikeanlainen ja oikean kokoinen takki? Katso vastaus videolta!

Kovat pakkaset paukkuvat ympäri Suomen, mutta monet karvaiset kaverit vaativat silti useamman ulkoilun päivässä. Viiden jälkeen -ohjelmassa selvitettiin, milloin koiralle on tarve pukea talvitakki.

Eläinkouluttaja Jasmin Tolvanen sanoo koiran vaatetuksen tarpeen riippuvan monesta eri tekijästä, kuten koirarodusta, minkälainen karva koiralla on, sekä iästä ja mahdollisista sairauksista.

– Sääolosuhteet ovat kaikista tärkein, kosteus ja tuuli ovat pahin, Tolvanen sanoo.

Tolvanen muistuttaa, että koira tulisi aina pestä, jos sen tassut tai turkki ovat kuraiset lenkin jälkeen. Lika voi ärsyttää koiran ihoa.

Takin lisäksi koiralle voi olla hyötyä töppösistä, sillä lumipaakut tassuissa voivat aiheuttaa koiralle kipua. Lisäksi ne suojaavat koiraa katusuolalta erityisesti kaupungeissa.

Varusteiden on myös syytä olla oikeanlaiset. SporttiRakin yrittäjä Heidi Hendrell muistuttaa, että koiran täytyy päästä liikkumaan takki päällä vapaasti.

– Sopivan kokoinen takki peittää sen kaikki tärkeät lihakset, selän, reidet ja etuosan lihakset. Koira pääsee myös liikkumaan takilla hyvin ja häntä liikkuu luonnollisesti.

Katso Hendrellin koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Turhista asusteista voi olla jopa haittaa

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Ihmisten suhde koiriin on vuosikymmenten saatossa muuttunut. Entistä useammin koira hankitaan seurakoiraksi, eikä esimerkiksi metsästykseen tai muuhun käyttöön.

Koiriin ollaan valmiita laittamaan aiempaa enemmän myös rahaa, ja tämän vuoksi koiria puetaan myös niin sanotusti turhaan, ihmisen omaksi huviksi ja viihteeksi. Monet pukevat koiransa jopa kalliisiin merkkivaatteisiin.

Tolvanen kertoo "näkevänsä punaista", kun video turhaan puetusta koirasta tulee vastaan sosiaalisessa mediassa.

– Hirvittää katsoa somea ja nähdä siellä, että tällaiset kuvat ja videot saavat paljon tykkäyksiä. Luulen, että tämä on ihan kokonaan lähtöisin somesta ja sillä haetaan viihdettä ja näkyvyyttä.

Jos koiraa ei ole koulutettu asusteiden käyttöön, ylimääräiset vaatteet voivat stressata eläintä paljon ja jopa syödä koiran ja omistajan suhdetta.

Katso koko keskustelu koirien pukemisesta alla olevalta videolta!

Tarvitseeko lemmikki design-vaatteita - miten eri eläimet pärjäävät talvikeleissä? 8:50
Tarvitseeko lemmikki design-vaatteita – miten eri eläimet pärjäävät talvikeleissä?

Lue myös:

    Uusimmat